Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟ σεβασμός της Μαρίνας Φλοίσβου στο περιβάλλον και οι επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά
Υποδομές

Ο σεβασμός της Μαρίνας Φλοίσβου στο περιβάλλον και οι επενδύσεις στα φωτοβολταϊκά

  • O CEO της μαρίνας Φλοίσβου κ. Σταύρος Κατσικάδης και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος.
  • To ρομποτάκι που καθαρίζει τα νερά στη μαρίνα Φλοίσβου.

Η μαρίνα Φλοίσβου επενδύει σε καθαρή ενέργεια, περιβαλλοντική πολιτική διατηρώντας άψογη συνεργασία με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην μαρίνα Φλοίσβου, με την ευκαιρία της άφιξης του φημισμένου Trimaran στο πλαίσιο του προγράμματος THE ARCH, «European event to accelerate the green transition» στην οποία έδωσε το παρών ο διευθύνων σύμβουλος, Σταύρος Κατσικάδης και ο δήμαρχος Φαλήρου, Ιωάννης Φωστηρόπουλος.

Ο κ. Κατσικάδης αναφέρθηκε στο περιβάλλον και στο πόσο σημαντικό είναι για την επιβίωση της μαρίνας αλλά και όλου του θαλάσσιου τουρισμού. Χαρακτηριστικά τόνισε ότι τα σκάφη πλέον – με υπουργική απόφαση- θα ηλεκτροδοτούνται από την μαρίνα. «Δεν θέλουμε τα σκάφη να χρησιμοποιούν κύριες μηχανές και γεννήτριες και να εκπέμπουν καυσαέρια όταν είναι ελλιμενισμένα, θέλουμε να προστατεύουμε τον αέρα, που αναπνέουν οι κατοικημένες περιοχές γύρω από την μαρίνα. Αργά ή γρήγορα θα πρέπει σε όλα τα λιμάνια της χώρας να γίνει υποχρεωτικό η παροχή ρεύματος στα μεγάλα σκάφη ακτοπλοΐας. Προς το παρόν όμως, αυτό δεν συμβαίνει».

Για τη μαρίνου Φλοίσβου είπε ότι «Το ρεύμα που χρησιμοποιούμε για την ηλεκτροδότηση των πλοίων είναι από 100% ανανεώσιμες πηγές, αγοράζουμε μόνο από αυτόν που μπορεί να μα δώσει πιστοποιημένη ανανεώσιμη ενέργεια». 

Στη συνέχει ο κ. Κατσικάδης μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της μαρίνας, και τις επενδύσεις σε παροχής ρευματος μέσω φωτοβολταϊκών. «Στόχος μας είναι να θέσουμε σε λειτουργία έστω ένα μικρό φωτοβολταϊκό πάρκο και ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία αδειοδότησης. Ίσως μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το έργο αυτό με τη βοήθεια της πολιτείας. Του χρόνου σκεφτόμαστε να έχουμε ένα σημείο που θα παράγεται ουσιαστικό φορτίο για την μαρίνα φλοίσβου. Όταν τελειώσουμε τη μελέτη θα σας το υποδείξω και εντός της μαρίνας. Δεν θα είναι πολύ σημαντικό ως παραγωγή ρεύματος, αλλά θα είναι συμβολικό και θα δείχνει τον σεβασμό μας προς το περιβάλλον».

Κατά την ομιλία του, ο CEO της μαρίνας στάθηκε ιδιαίτερα στον ρόλο των μαρινών στην εμπειρία των επισκεπτών, που ταξιδεύουν στην Ελλάδα με yachts, και τόνισε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι τουρίστες είναι πολύ θετικοί στην προστασία του περιβάλλοντος και δίνουν ίδιαίτερη προσοχή σε όλες τις περιβαλλοντικές πολιτικές. Για να διατηρήσει τα νερά καθαρά η μαρίνα Φλοίσβου έχει θέσει σε λειτουργία ένα ρομποτάκι το λεγόμενο jellyfish που καθαρίζει αυτόματα τα νερά της μαρίνας.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Φωστηρόπουλος τόνισε την άψογη συνεργασία του Δήμου με τη Μαρίνα που μαζί προωθούν και στο εξωτερικό την περιοχή. Η μαρίνα είναι ένα σημείο το οποίο έρχονται επισκέπτες όχι μόνο της πόλης του παλαιού Φαλήρου, αλλά και από όλη την Αττική και τουρίστες, που ενθουσιάζονται γιατί είναι μια μαρίνα ιδιαίτερα προσβάσιμη σε όλους. Υπάρχουν μαγαζιά που μπορείς κάποιος να καθίσει αλλά επίσης μπορεί να κάνει ανενόχλητος τη βόλτα του πίνοντας και ένα καφέ στο χέρι. Η μαρίνα για εμάς δεν είναι μόνο ναυτιλία είναι και ένας πνεύμονας για τη πόλη και ένας συνεργάτης μας στην αύξηση της ποιότητας της διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024