Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΟλοκληρώθηκε το 8ο Mediterranean Yacht Show – Η συμβολή του στο luxury yachting
Yachting

Ολοκληρώθηκε το 8ο Mediterranean Yacht Show – Η συμβολή του στο luxury yachting

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο, κατακτώντας μια από τις κορυφαίες θέσεις ανάμεσα στις διεθνείς εκθέσεις επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής.

Για όγδοη χρονιά, ολοκληρώθηκε το Mediterranean Yacht Show (MEDYS), συγκεντρώνοντας ξανά στην Ελλάδα τα διεθνή φώτα της δημοσιότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στην έκθεση έχουν σκάφη με μήκος από 24 μέτρα και άνω, καθιστώντας το MEDYS το μοναδικό κλαδικό γεγονός αυτού του βεληνεκούς στην Ελλάδα που απευθύνεται αποκλειστικά στο ανώτερο τμήμα του luxury yachting. Στη φετινή έκθεση το παρών έδωσαν 92 σκάφη συνολικού μήκους 3,5 χιλιομέτρων με τη λίστα αναμονής (λόγω περιορισμένου χώρου στο λιμάνι του Ναυπλίου) να ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Προκειμένου να γίνει κατανοητό το σχετικό μέγεθος, αξίζει να αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός σκαφών που έλαβαν μέρος ήταν πολλαπλάσιος αυτών που συμμετείχαν στις αντίστοιχες εκθέσεις στην Αντίγκουα (για το Δυτικό Ημισφαίριο) και στη Βαρκελώνη (για τη Δυτική Μεσόγειο).

Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση του 8ου Mediterranean Yacht Show, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κ. Μιχάλης Σκουλικίδης δήλωσε: “Καθώς η Ελλάδα εδραιώνεται δυναμικά την τελευταία δεκαετία στο χώρο του luxury yachting, o θεσμός – πλέον – του Mediterranean Yacht Show έρχεται να λειτουργήσει ως ένα από τα βασικά εργαλεία προώθησης της ποιότητας και της αξιοπιστίας των σκαφών που δραστηριοποιούνται με ελληνική επαγγελματική άδεια. Η διευρυμένη παρουσία εταιρειών και σκαφών που ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της σωστής στρατηγικής κατεύθυνσης που ακολούθησε ο Σύνδεσμός μας κατά τη δημιουργία και τη διεύρυνση της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια”.

Η έκθεση είχε διάρκεια από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 2023 και στα εγκαίνιά της παρέστησαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος, ο γενικός γραμματέας Πολιτισμού στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γεώργιος Διδασκάλου, οι βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Ιωάννης Αδριανός και Ανδρέας Πουλάς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Νίκας.

  • Αριθμός Σκαφών: 92 εγγεγραμμένα σκάφη με 30 σκάφη σε λίστα αναμονής
  • Συνολικό αθροιστικό μήκος σκαφών: Περισσότερα από 3,5 χιλιόμετρα
  • Αριθμός επισκεπτών: Περισσότεροι από 750 επαγγελματίες του κλάδο
  • Χώρες που εκπροσωπήθηκαν: 31 χώρες
  • Αριθμός Εκθετών: 42 περίπτερα εκθετών

Έμπρακτη επιβεβαίωση της επιτυχίας της διοργάνωσης αποτελεί μεταξύ άλλων και η ιδιαίτερα αυξημένη προσέλκυση επαγγελματιών του κλάδου από ολόκληρο τον κόσμο με περισσότερους από 750 συμμετέχοντες από 31 χώρες. Μεταξύ των εταιρειών που εκπροσωπήθηκαν συγκαταλέγονται και οι: Camper & Nicholsons International, CSO Yachts, YCO, IYC, CharterWorld LLP, Yachting Partners International, Northrop & Johnson, Luxury Charter Group, West Nautical κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος πια διαγωνισμός Chefs’ Competition όπου έλαβαν μέρος 29 chef από αντίστοιχα σκάφη διαγωνιζόμενοι σε 2 διαφορετικές κατηγορίες. Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βραβευμένοι με 2 αστέρια Michelin κ. Γιώργος Παπαζαχαρίας από το ελληνικό Delta Restaurant και κ. Antonio Mellino από το εστιατόριο Quattro Passi της Ιταλίας. Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του 8ου MEDYS έλαβαν χώρα μια σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις οι οποίες αποτέλεσαν αφορμή για εκτεταμένο networking ανάμεσα στους επαγγελματίες του yachting.

Η έκθεση συνδιοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού και τον Δήμο Ναυπλιεων με τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024