Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΤο ALVA Yachts συστήνει τη νέα σειρά καταμαράν Ocean Eco 90 μήκους 27,5 μέτρων
Yachting

Το ALVA Yachts συστήνει τη νέα σειρά καταμαράν Ocean Eco 90 μήκους 27,5 μέτρων

Το πρώτο Ocean Eco 90 θα είναι στη θάλασσα μέχρι το τέλος του 2024.

Το ναυπηγείο της Γερμανίας, ALVA Yachts ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την ναυπήγηση της δεύτερης μονάδας στη σειρά καταμαράν Ocean Eco 90, μήκους 27,5μέτρων, που αναμένεται να παραδοθεί τον επόμενο χρόνο.

Το Ocean Eco 90 H2 είναι διαθέσιμο με ηλεκτρική κίνηση κυψελών υδρογόνου, με δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης άνω των500 κιλοβάτ, και μπαταρία ενισχυμένη με 200 τετραγωνικά μέτρα φωτοβολταϊκών πάνελ. Αποτελεί εξέλιξη του πρώτου μοντέλου, καθώς το Ocean Eco 90 H2 θα εξοπλιστεί με το σύστημα προώθησης ανέμου της Ayro, Oceanwings, με συνδεδεμένους αισθητήρες ανέμου για βελτιστοποίηση της απόδοσης.

Το νέο σκάφος έχει πλάτος 14 μέτρων και διαθέτει ανοικτό σχεδιασμό στο flybridge, στο τμήμα του τιμονιού και στο skylounge, με κοκτέιλ μπαρ και τζακούζι στο υψηλότερο κατάστρωμα. Το γιοτ προσφέρει επίσης ένα μεγάλο beach club, δίδυμες πλατφόρμες μπάνιου και θέσεις καθιστικού στην πρύμνη του.

Οι χώροι φιλοξενίας διαμορφώνονται σε ένα γενναιόδωρο master suite με ιδιωτικό γραφείο, δύο δίκλινα και ένα δίκλινο καμπινάτ, όλα με δικά τους μπάνια. Δύο επιπλέον μονόκλινα δωμάτια που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του καταστρώματος προσφέρουν καταλύματα για τα μέλη του πληρώματος.

Άλλα εσωτερικά στοιχεία περιλαμβάνουν ένα κλειστό κυρίως σαλόνι σε στυλ penthouse, ένα μεγάλο τραπέζι φαγητού για δέκα άτομα και μια κουζίνα με νησίδα και αποθηκευτικούς χώρους.

Το Ocean Eco 90 H2 διατίθεται με επιλογή δύο ηλεκτροκινητήρων ισχύος 250 ή 248 κιλοβάτ που κινούν το σκάφος σε μια μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και μεταβλητή υπηρεσιακή ταχύτητα κρουαζιέρας 7έως 12 κόμβων.

«Αυτό που είναι ιδιαίτερο σε αυτό το γιοτ είναι σίγουρα το άλμα που κάνουμε στην τεχνολογία», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Alva Yachts, Holger Henn. «Ένα σούπερ γιοτ που κινείται χωρίς πετρέλαιο είναι κάτι που υπήρχε μόνο στα όνειρα μας. Με τη βοήθεια ισχυρών συνεργατών μας και με πολύ δουλειά από την ομάδα της Alva δείχνουμε τον δρόμο».

Η Alva Yachts προσφέρει μια ευρεία γκάμα από εκπληκτικά, φιλικά προς το περιβάλλον πολυτελή μηχανοκίνητα και ιστιοπλοϊκά σκάφη, από το Eco Cruise 50 έως το Ocean Eco 90. Όλα τα σκάφη είναι εξοπλισμένα με υπερσύγχρονους ηλιακούς συλλέκτες, πλήρως κλειστές μπαταρίες Mercedes Benz Μarine και ένα εξαιρετικά εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης ενέργειας, με αποτέλεσμα να διαθέτουν σχεδόν απεριόριστη εμβέλεια πλεύσης, χρησιμοποιώντας μόνο την ενέργεια του Ήλιου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024