Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή200 Ολλανδοί συμμετέχουν σε 'πειραματικές' διακοπές στη Ρόδο
Τάσεις

200 Ολλανδοί συμμετέχουν σε 'πειραματικές' διακοπές στη Ρόδο

Η Sunweb προσφέρει 187 εισιτήρια για άτομα ηλικίας 18-70 ετών. Θα επιλεγούν ανά ηλικιακή ομάδα, ενώ άτομα υψηλού κινδύνου θα αποκλειστούν απο τη διαδικασία. Οι τουρίστες θα μείνουν 8 μέρες σε all-inclusive σε θέρετρο στη Ρόδο, από το οποίο δε θα επιτρέπεται να βγουν.

Η ταξιδιωτική εταιρεία Sunweb, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, έχει σκοπό να μεταφέρει στη Ρόδο περίπου 200 ανθρώπους για “δοκιμαστικές” διακοπές. Αυτοί που θα επιλεγούν θα πληρώσουν 399 ευρώ για οκταήμερες διακοπές all-inclusive σε θέρετρο στη Ρόδο, από το οποίο δε θα επιτρέπεται να βγουν και στο οποίο παρών θα είναι μόνο το προσωπικό. Θα μπορούν να κάνουν χρήση των πισινών και των εστιατορίων του ξενοδοχείου, αλλά δε θα μπορούν να βγουν στην παραλία.

Όταν θα επιστρέψουν στην Ολλανδία θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 10 μέρες.

Σύμφωνα με το BBC News, τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν κάνει ήδη αίτηση για το πείραμα που έχει ως στόχο να διαπιστωθεί αν είναι εφικτός ο τουρισμός κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, η Sunweb προσφέρει 187 εισιτήρια για άτομα ηλικίας 18-70 ετών, στα οποία θα απονεμηθούν προσωπικά σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζει η κυβέρνηση.

Θα επιλεγούν ανά ηλικιακή ομάδα, ενώ άτομα υψηλού κινδύνου θα αποκλειστούν απο τη διαδικασία, δήλωσε εκπρόσωπος της Sunweb στο BBC News. Η τελική επιλογή θα καθοριστεί από το ποιοι θα εγγραφούν πρώτοι.
 
Οι ταξιδιώτες θα κάνουν τεστ για COVID-19 πριν και μετά το ταξίδι τους. Εάν κάποιος μολυνθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να μπει σε καραντίνα σε ένα ελληνικό ξενοδοχείο COVID-19 και το κόστος νοσηλείας θα καλυφθεί από την ταξιδιωτική εταιρεία.

Το πείραμα έχει προκαλέσει ερωτήματα στην Ολλανδία, σύμφωνα με το BBC, καθώς τόσο ο δείκτης κρουσμάτων κορωνοϊού όσο και εκείνος των εισαγωγών στα νοσοκομεία είναι σε άνοδο. Έως τώρα, στη χώρα έχουν καταγραφεί 16.536 θάνατοι και 1.246.682 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας (στοιχεία του Johns Hopkins University) και η ταξιδιωτική οδηγία της ολλανδικής κυβέρνησης συνιστά αποφυγή των διεθνών ταξιδιών (πλην των αναγκαίων) τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου.

Πέρα από αυτά τα πειράματα, οι οδηγίες της κυβέρνησης προβλέπουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να αποφεύγονται, αν δεν είναι σημαντικά, τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου.

Το σχέδιο της Sunweb, σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, προβλέπει ότι στη Ρόδο θα ταξιδέψουν 187 άτομα ηλικίας 18-70 ετών, στις 12 Απριλίου. Η επιλογή τους θα γίνει με βάση κριτήρια τα οποία έχει θέσει η κυβέρνηση.

Οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν τα έξοδα για τις διακοπές τους, ενώ οι δαπάνες για τα τεστ κορωνοϊού θα βαρύνουν την εταιρεία. Οι ταξιδιώτες θα κάνουν τεστ τόσο πριν όσο και μετά το ταξίδι, ενώ επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών. Αν κάποιος μολυνθεί από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024