Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsACTA: Αύξηση 2-5% φέτος στον τουρισμό της Κύπρου
Κύπρος

ACTA: Αύξηση 2-5% φέτος στον τουρισμό της Κύπρου

Το γεγονός που επηρεάζει την Κύπρο, αναφέρει ο πρόεδρος του ACTA κ. Βίκτωρ Μαντοβάνης, είναι η ρωσική και βρετανική αγορά, οι οποίες μόνες τους αποτελούν το 62% των αφίξεων.

Σε 2-5% υπολογίζει για φέτος την αύξηση στην τουριστική κίνηση ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), σύμφωνα με τον πρόεδρό του κ. Βίκτορα Μαντοβάνη, ο οποίος τονίζει ότι στόχος όλων των εμπλεκομένων φορέων πρέπει να είναι η Κύπρος να καταστεί ολόχρονος τουριστικός προορισμός.

Όπως λέει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Μαντοβάνης, “ο Μάιος είναι κάπως απογοητευτικός και μουδιασμένος και αναμένεται ότι θα κινηθεί στα περυσινά επίπεδα. “Ο Απρίλιος ήταν ένας καλός μήνας αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη δύο πράγματα – το Πάσχα πέρυσι ήταν μέσα στον Μάρτιο εξού και οι αφίξεις ενώ φέτος οι αφίξεις ήταν τον Απρίλιο. Πέρυσι ο Απρίλιος επηρεάστηκε πάρα πολύ από την απόφαση του Eurogroup για το κούρεμα. Άρα δεν πρέπει να επαναπαυτούμε με τις αφίξεις του Απριλίου και το να θεωρήσουμε ότι θα έχει αύξηση φέτος ο τουρισμός μας”. Αναφερόμενος σε δυσκολίες που προκύπτουν, είπε πως “οι συνεργάτες-διοργανωτές ταξιδιών εξωτερικού βγάζουν πάρα πολλές ειδικές προσφορές για να μπορέσουν να καλύψουν τις αεροπορικές τους θέσεις και τα δωμάτια που έχουν πάρει στα ξενοδοχεία”.

Η κατάσταση στην Ουκρανία δεν επηρεάζει τόσο πολύ, γιατί η ουκρανική αγορά είναι μικρή και θα κυμανθεί περίπου στα περυσινά νούμερα, “αν και μερικοί μας λένε ότι θα έχουμε μια μικρή αύξηση και από την ουκρανική αγορά”.

Εκείνο που επηρεάζει την Κύπρο, τόνισε ο πρόεδρος του ACTA είναι η ρωσική και βρετανική αγορά, οι οποίες μόνες τους αποτελούν το 62% των αφίξεων. “Αν μια από τις δύο αυτές αγορές δεν πάει καλά, αντιλαμβάνεστε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα”, σημείωσε. Και συμπλήρωσε: “Η ρωσική αγορά αυτήν την στιγμή έχει πάρα πολλά προβλήματα. Οι Ρώσοι τουριστικοί πράκτορες πωλούν σε εξευτελιστικές τιμές, καθώςέχουν βάλει πολλά αεροπλάνα προς την Κύπρο και έχουν κάνει κρατήσεις με χρηματικές εγγυήσεις δωμάτια στα ξενοδοχεία. Πωλούν πολύ φθηνά, είναι επικίνδυνο το ότι θα έρθουν και θα πάνε στα ξενοδοχεία να ζητήσουν εκπτώσεις”.

Και κατέληξε: “Η Κύπρος αυτήν την στιγμή είναι ένας προορισμός τεσσάρων μηνών, από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Το στοίχημα μας είναι ολόχρονα να έχουμε αυξήσεις. Φαίνεται ότι έχουμε αποτελέσματα. Ο ΚΟΤ δημιούργησε ένα τριετές πρόγραμμα για τον χειμερινό τουρισμό και βλέπουμε ήδη τα πρώτα αποτελέσματα από την Μεγάλη Βρετανία και από την Γερμανία. Στον ολόχρονο τουρισμό εναποθέτουμε τις ελπίδες μας για σημαντική αύξηση του τουρισμού κι όχι στους επόμενους αυτούς μήνες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024