Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑισιοδοξία από ΙΤΒ για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα
Καταγραφή αύξησης κρατήσεων για Ελλάδα

Αισιοδοξία από ΙΤΒ για την τουριστική κίνηση στην Ελλάδα

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, στο Βερολίνο, η διεθνής έκθεση για τον τουρισμό ΙΤΒ, και, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε, περίπου 11.000 εκθέτες από 180 χώρες εκθέτουν εκεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μεταξύ των εκθετών της ΙΤΒ είναι και 64 Έλληνες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι φέτος η…

Εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ, στο Βερολίνο, η διεθνής έκθεση για τον τουρισμό ΙΤΒ, και, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας<...> της Ντόιτσε Βέλε, περίπου 11.000 εκθέτες από 180 χώρες εκθέτουν εκεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Μεταξύ των εκθετών της ΙΤΒ είναι και 64 Έλληνες, ενώ τιμώμενη χώρα είναι φέτος η Τουρκία.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι διοργανωτές της ΙΤΒ, ευελπιστούν πως το 2010 θα είναι καλύτερη χρονιά για τον παγκόσμιο τουρισμό απ’ό,τι ήταν το 2009. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Γερμανικού Συνδέσμου Ταξιδίων (DRV), αλλά και του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Τουριστικής Οικονομίας (BTW), Klaus Laepple, ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως φέτος η οικονομική κρίση “ουδεμία επίπτωση θα έχει στον τουρισμό”.

Χαρακτηριστικά του αισιόδοξου κλίματος που επικρατεί είναι και τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος του μεγαλύτερου γερμανικού γραφείου ταξιδίων TUI, ο οποίος τόνισε πως οι τιμές των ταξιδιωτικών πακέτων έχουν ήδη καθοριστεί και δεν πρόκειται να αλλάξουν, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Εξάλλου, σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI, η Ελλάδα -ως τουριστικός προορισμός- έρχεται τέταρτη στις προτιμήσεις των Γερμανών.

Προηγούνται η Ισπανία, η Γερμανία (εσωτερικός τουρισμός) και η Τουρκία. Πάντως, η Αθήνα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αττικής καταγράφουν αύξηση κρατήσεων, σε σχέση με το 2009, η οποία ανέρχεται σε διψήφιο ποσοστό. Αλλά και ορισμένοι άλλοι ελληνικοί προορισμοί, όπως η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Μάλιστα, την τάση αυτή επιβεβαίωναν κι άλλοι μεγάλοι τουριστικοί πράκτορες, όπως το Attika Reisen και ο Thomas Cook, που ανακοίνωσε, επίσης, μείωση τιμών κατά 4%.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Attika Reisen ανέφερε πως συνολικά οι κρατήσεις για την Ελλάδα είναι αυξημένες, σε σχέση με πέρσι, περίπου κατά 6%. Πρόσθεσε, πάντως, πως και οι τιμές έχουν αυξηθεί, ενώ επισήμανε ότι εκείνοι που θα επιβαρυνθούν περισσότερο είναι οι Γερμανοί τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα μεμονωμένα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024