Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑνεπηρέαστοι οι Βρετανοί τουρίστες προς Κύπρο από τις εξελίξεις στη Συρία
Τουριστικές τάσεις

Ανεπηρέαστοι οι Βρετανοί τουρίστες προς Κύπρο από τις εξελίξεις στη Συρία

Οι Βρετανοί τουρίστες συνεχίζουν να επισκέπτονται την Κύπρο, καθώς το νησί εξακολουθεί να θεωρείται ασφαλής προορισμός, παρά τις εξελίξεις στη Συρία.

Σταθεροί στην πεποίθηση ότι η Κύπρος είναι ασφαλής, παρά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο που αφορούν στη Συρία παραμένουν οι τουριστικοί πράκτορες στη Βρετανία. Όπως σημειώνουν, και σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν και τι είδους δράση θα αναληφθεί κατά του συριακού καθεστώτος, οποιαδήποτε συζήτηση περί της ασφάλειας των γειτονικών χωρών είναι κενή περιεχομένου.

“Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι ότι η Κύπρος, λόγω των βάσεων, εμφανίζεται στα ίδια δημοσιογραφικά άρθρα που αναφέρονται στη Συρία”, σχολίασε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Αλέξης Ιωσηφίδης, διευθυντής Προϊόντος του ταξιδιωτικού γραφείου Sunvil, ενός εκ των πιο γνωστών γραφείων του Λονδίνου με ειδίκευση στα ταξίδια στην Κύπρο. Και πρόσθεσε: “Πολιτικά δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ της Κύπρου και του καθεστώτος στη Συρία”. Ο κ. Ιωσηφίδης υπενθύμισε ότι ανάλογη λανθασμένη εντύπωση είχε δημιουργηθεί σε ορισμένους στην περίπτωση του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο και πάλι λόγω των βρετανικών βάσεων.

Παρόλα αυτά, σε ό,τι αφορά το Sunvil δεν έχει παρατηρηθεί αλλαγή της αντιμετώπισης της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού από τους Βρετανούς. “Δεν είχαμε καμία ακύρωση κράτησης και μόνο μία περίπτωση κατά την οποία μας ζητήθηκε ενημέρωση για την ασφάλεια του νησιού. Γενικά οι πελάτες μας είναι άνθρωποι μορφωμένοι που καταλαβαίνουν τι ακριβώς συμβαίνει και δεν πανικοβάλλονται εκεί που δεν υπάρχει λόγος”, είπε ο κ. Ιωσηφίδης. Συμπλήρωσε ότι το Sunvil θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να είναι σε επαφή με τις κυπριακές αρχές επί καθημερινής βάσης. “Γενικά ακολουθούμε τις ταξιδιωτικές συστάσεις του Foreign Office και μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση σχετικά με τις επισκέψεις στην Κύπρο. Επομένως, όσον αφορά τη δική μας λειτουργία σε σχέση με την Κύπρο, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε ως συνήθως”, κατέληξε ο κ. Ιωσηφίδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024