Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑπαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους στη Ρωσία
Τάσεις

Απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους στη Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin επικύρωσε σήμερα νόμο που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους – μεταξύ άλλων, σε τρένα, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Ο νέος νόμος, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται το κάπνισμα σε δήμοσιους χώρους στη Ρωσία, θα τεθεί σε ισχύ από τον ερχόμενο Ιούνιο, καθώς σήμερα επικυρώθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

Ο νόμος για την “Προστασία της υγείας των ατόμων από τον κίνδυνο του παθητικού καπνίσματος και των συνεπειών του καπνίσματος”, εγκρίθηκε στις 12 Φεβρουαρίου από τη ρωσική Κάτω Βουλή και επικυρώθηκε στις 20 Φεβρουαρίου από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με το νόμο, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουνίου, θα απαγορεύεται το κάπνισμα στα σχολεία, τα πανεπιστήμια και στα κυβερνητικά κτίρια, σε δημόσια μέσα μεταφοράς, σιδηροδρομικούς σταθμούς, ασανσέρ και σταθμούς λεωφορείων. Από τον Ιούνιο του 2014 η απαγόρεση θα επεκταθεί σε πλοία, τρένα μακρινών αποστάσεων, σιδηροδρομικές πλατφόρμες, ξενοδοχεία, καφετέριες και εστιτόρια.

Επίσης, περιορίζεται η διαφήμιση προϊόντων καπνού, ενώ προβλέπονται και άλλα μέτρα, όπως αύξηση της φορολογίας του καπνού και καθορισμός ελάχιστης τιμής του πακέτου των τσιγάρων (τώρα πωλούνται 50-60 ρούβλια το πακέτο -κάτω από 2 ευρώ) και απαγόρευση της πώλησής τους από περίπτερα (από 1ης Ιουνίου 2014).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024