Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπαγορεύτηκαν οι μεγάλες τσάντες στην παραλία των Καννών λόγω… τρομοκρατών
Τρομοκρατία

Απαγορεύτηκαν οι μεγάλες τσάντες στην παραλία των Καννών λόγω… τρομοκρατών

Υπάρχει ο φόβος ότι τρομοκράτες του ISIS μπορεί να δοκιμάσουν να μεταφέρουν όπλα ή εκρηκτικά στην παραλία των Καννών, ώστε να λάβει χώρα κάποια τραγωδία, παρόμοια με αυτήν που διαδραματίστηκε ανήμερα της γαλλικής εθνικής εορτής Bastille Day.

Oι αρχές των Καννών, του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού στην Κυανή Ακτή, απαγόρευσαν τις αποσκευές ή τις τσάντες μεγάλων διαστάσεων στις παραλίες, με στόχο να αποτρέψουν κάθε κίνδυνο διάπραξης μιας επίθεσης, δύο εβδομάδες μετά το μακελειό στην πόλη της Νίκαιας, όπου έχασαν την ζωή τους 84 άνθρωποι.

Ο δήμαρχος David Lisnard διευκρίνισε σε σχετικό δελτίο Τύπου ότι αυτό το μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλες τις ακτές της πόλης και θα παραμείνει σε ισχύ έως την 31η Οκτωβρίου.

Αυτό το μέτρο, το οποίο ελήφθη στο πλαίσιο της επιβολής της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι, αφορά “την κατοχή και μεταφορά πεζή τσαντών με μεγάλες διαστάσεις (σακίδια, βαλίτσες ή άλλες αποσκευές) η αδιαφάνεια και το μέγεθος των οποίων θα μπορούσαν να συμβάλουν στο να κρυφτούν στο εσωτερικό τους επικίνδυνα υλικά, όπλα ή εκρηκτικοί μηχανισμοί”. Για αυτό και οι παραθεριστές παροτρύονται να έχουν μαζί τους διαφανείς τσάντες.

Η απαγόρευση καλύπτει πεζοδρόμια περιπάτου, λεωφόρους και πεζοδρόμια γύρω από τη μαρίνα, όπου βρίσκονται αγκρυοβολημένα πολλά από την πολυτελή, πολλών εκατομμυρίων, σκάφη διαφόρων αστέρων του Χόλιγουντ.

Σε όσους δε συμμορφώνονται προς το εν λόγω μέτρο ενδεχομένως θα επιβάλλεται πρόστιμο ή θα τους ζητείται να αποχωρήσουν από την παραλία.

Η Γαλλία βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε κατάσταση υψηλού συναγερμού, με περίπου 234 ανθρώπους να έχουν σκοτωθεί από τρομοκρατικές επιθέσεις τους τελευταίους 19 μήνες, περισσότεροι απ’όσους έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 100 χρόνια συνολικά.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023