Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑργυρός: Λιγότερες μέρες παραμένουν οι Βρετανοί στην χώρα μας

Αργυρός: Λιγότερες μέρες παραμένουν οι Βρετανοί στην χώρα μας

Συρρίκνωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα διαπίστωσε ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας κ. Παναγιώτης Αργυρός μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel. O κ. Αργυρός επισήμανε ότι […]

Συρρίκνωση του αριθμού των διανυκτερεύσεων Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα διαπίστωσε ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας κ. Παναγιώτης Αργυρός μιλώντας<...> στην εκπομπή Business & Travel. O κ. Αργυρός επισήμανε ότι κατά το πρώτο επτάμηνο του 2003 σημειώνεται μεσοσταθμική πτώση στις 12,1 διανυκτερεύσεις ανά τουρίστα από τις 12,6 που ήταν το 2002.

Ο Διευθυντής της ΔΙΤΕΞ Μ. Βρετανίας τόνισε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι οι αφίξεις τη τρέχουσα τουριστική σεζόν υπολογίζεται ότι θα εμφανίσουν οριακή μείωση στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι το σκηνικό ενδέχεται να ανατραπεί το προσεχές φθινόπωρο δεδομένου ότι στη βρετανική αγορά τούτη τη περίοδο εμφανίζονται εξαιρετικά μεγάλες εκπτώσεις στις τιμές των τουριστικών πακέτων προ τη χώρα μας.

Ο κ. Αργυρός συμπλήρωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στον προορισμό της Ρόδου, προβλέποντας ότι αυτό ενδέχεται να συνεχισθεί και το 2004 μετά από μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων για το νησί.

Ο Διευθυντής του ΕΟΤ ανέφερε ότι στη φετινή World Travel Market ο Οργανισμός έχει δεσμεύσει χώρο ρεκόρ σε περίοπτη θέση, ενώ θα υπάρχει και εκτενής παρουσία του “Αθήνα 2004”. Αναφερόμενος στις υπεραξίες που θα αντλήσει η χώρα από τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας εκτίμησε ότι αυτές θα είναι εξαιρετικά υψηλές, σημειώνοντας ότι για το 2004 αναμένονται μόνο για την εν λόγω διοργάνωση περίπου 250.000 επιπλέον Βρετανοί.

Ο κ. Αργυρός υπογράμμισε ότι λίγο πριν τη διοργάνωση της WTM 2003 πρόκειται να παρουσιαστεί η ιστοσελίδα του Συνεδριακού Γραφείου του ΕΟΤ στη Μ. Βρετανία. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε, στην εκπομπή του GBC, η Ελλάδα με βάση τα στοιχεία του Α΄ εξαμήνου του 2003, πέρασε για πρώτη φορά στην 8η θέση στη συνολική διοργάνωση συνεδρίων στην Ευρώπη, γεγονός που το αποδίδει αφενός στην αύξηση των συνεδριακών κέντρων στην Ελλάδα και αφετέρου στην ίδρυση του Γραφείου Συνεδρίου του ΕΟΤ. Εκτιμά δε ότι η προοπτικές που διανοίγονται για τον εν λόγω κλάδο είναι σημαντικές μετά την ίδρυση και του Convention Bureau των Αθηνών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024