Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑυξημένα μέτρα ελέγχου των επιβατών από χώρες της Δ. Αφρικής ζητούν οι αεροσυνοδοί
Επιδημία Ebola

Αυξημένα μέτρα ελέγχου των επιβατών από χώρες της Δ. Αφρικής ζητούν οι αεροσυνοδοί

Το σωματείο Association of Flight Attendants-CWA ζητά αυξημένα μέτρα υγειονομικής προστασίας από τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών, που προέρχονται από χώρες με κρούσματα του ιού Ebola.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το σωματείο Association of Flight Attendants αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρείες και οι αξιωματούχοι των φορέων υγείας βασίζονται πολύ στην οικιοθελή βοήθεια των επιβατών που ίσως είναι φορείς/ασθενείς του Ebola και οι οποίοι επιβιβάζονται σε πτήσεις από τα αεροδρόμια της Δυτικής Αφρικής προς τον υπόλοιπο κόσμο.

Το σωματείο αντιπροσωπεύει περίπου 60.000 αεροσυνοδούς σε 19 αεροπορικές εταιρείες. Η ηγεσία του κάλεσε την Αμερικανική Κυβέρνηση και τους αξιωματούχους στους φορείς δημόσιας υγείας να συνεργαστούν, ώστε να προχωρήσουν σε πιο εκτεταμένους ελέγχους σε επιβάτες που ταξιδεύουν από περιοχές που έχουν πληγεί από την επιδημία του φονικού ιού.

“Οι αεροσυνοδοί είναι οι πρώτοι που ανταποκρίθηκαν σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά εν πτήσει και χειριζόμαστε πλήθος καταστάσεων που σχετίζονται με θέματα υγείας. Δεν είμαστε, όμως, επαγγελματίες πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης και τα μέλη μας δεν έχουν ούτε την εκτεταμένη εκπαίδευση, ούτε το εξειδικευμένο προσωπικό προστατευτικό εξοπλισμό που απαιτείται για το χειρισμό ενός ασθενού του ιού Ebola”, δήλωσε η διεθνής πρόεδρος του AFA, Sara Nelson.

“Αν και η αποκάλυψη ότι ένας επιβάτης είναι φορέας του ιού στη διάρκεια μιας πτήσης είναι εξαιρετικά απίθανη, η παγκοσμιοποίηση των αερομεταφορών τη σημερινή εποχή απαιτεί να εφαρμοστούν νέα, αυστηρότερα μέτρα για την προστασία των επιβατών και του πληρώματος. Η AFA θα συνεχίσει τις συναντήσεις με κυβερνητικούς φορείς και αεροπορικές εταιρείες, ώστε να εργαστεί για τον προσδιορισμό των μεθόδων που μπορούν πιο διεξοδικά να ελέγξουν τους επιβάτες για Ebola πριν επιβιβαστούν σε πτήσεις”, δήλωσε η Sara Nelson. “Θα υπερασπιστούμε όσο γίνεται περισσότερο τα μέτρα διασφάλισης της υγείας των μελών μας”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024