Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑύξηση των Ολλανδών τουριστών στα Ιόνια Νησιά το 2012
Τάσεις

Αύξηση των Ολλανδών τουριστών στα Ιόνια Νησιά το 2012

Η Κεφαλονιά φαίνεται να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ενώ για την Κέρκυρα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνέδεαν με την Ιταλία, απ’όπου διακινούνται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που επέλεγαν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησής τους.

Θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση της Ουτρέχτης στην Ολλανδία, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 13 Ιανουαρίου και συμμετείχε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με δικό της περίπτερο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του στελέχους του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, κ. Γιάννη Λέσση, ο οποίος στήριξε τη λειτουργία του περιπτέρου της Π.Ι.Ν. και έκανε τις επαφές με τους Ολλανδούς επισκέπτες, έχει αλλάξει το κλίμα συνολικά για την Ελλάδα, όπου αναμένεται αύξηση του ποσοστού τουριστών από την Ολλανδία από 5-10%.

Σε ό,τι αφορά στα Ιόνια Νησιά, η Κεφαλονιά φαίνεται να έχει τα πρωτεία στις προτιμήσεις των Ολλανδών, ενώ για την Κέρκυρα εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που τη συνέδεαν με την Ιταλία, απ’ όπου διακινούνται ένας μεγάλος αριθμός τουριστών που επέλεγαν το αυτοκίνητο ως μέσο μετακίνησής τους.

Στην έκθεση της Ουτρέχτης παραβρέθηκαν από την Κέρκυρας ο κ. Γιώργος Δούκας, ταξιδιωτικός πράκτορας, από τη Λευκάδα οι ξενοδόχοι κ.κ. Παναγιώτης Σκληρός και Ζαχαρίας Κατωπόδης, από την Κεφαλονιά οι κ.κ. Νέστορας Γιουλάτος και Γεράσιμος Ευαγγελάτος και από τη Ζάκυνθο ο κ. Παναγιώτης Μαμφρέδας (Δήμος Ζακύνθου) και οι κ.κ. Θεόδωρος Κολποδίνος και Γιάννης Λουκίσσας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024