Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΔύσκολη, αλλά όχι τραγική η κατάσταση στον τουρισμό υποστηρίζει ο John Kent
Θα υπάρξει μείωση στις κρατήσεις, όμως το πολύ κατά 10%

Δύσκολη, αλλά όχι τραγική η κατάσταση στον τουρισμό υποστηρίζει ο John Kent

“Θα υπάρξει μείωση στις κρατήσεις, όμως το πολύ κατά 10% αν και θεωρώ πιθανότερο ότι θα κινηθεί από -5% έως -7%. Βεβαίως και ο τζίρος θα είναι χαμηλότερος από πέρυσι μεταξύ -15% και -17%, όμως γιΆαυτό δεν φταίει μόνο η κρίση», υποστήριξε ο ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου…

“Θα υπάρξει μείωση στις κρατήσεις, όμως το πολύ κατά 10% αν και θεωρώ πιθανότερο ότι θα κινηθεί από -5% έως -7%. Βεβαίως και ο τζίρος θα είναι<...> χαμηλότερος από πέρυσι μεταξύ -15% και -17%, όμως γιΆαυτό δεν φταίει μόνο η κρίση», υποστήριξε ο ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels & Resorts, John Kent, κατά τις εργασίες του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Tourism & Property in Greece. Ο κ. Kent τόνισε ότι για τη μείωση στις κρατήσεις φταίει και το γεγονός ότι μετά την τρομερή πίεση που άσκησαν οι μεγάλοι Τ.Ο. που, έτσι και αλλιώς, ασκούν κάθε χρόνο, απλά φέτος είχαν και μια ισχυρή δικαιολογία (την κρίση) και υπό την ψυχολογική πίεση των επιπτώσεων της κρίσης έσπευσαν να δώσουν εκπτώσεις ακόμη και τον Αύγουστο, έως και 25%. ΓιΆαυτό, τα έσοδα θα παρουσιάσουν σαφώς μεγαλύτερη πτώση από αυτήν των αφίξεων.

Υπάρχουν τρεις λόγοι, για τους οποίους ο κ. Kent πιστεύει ότι ο ελληνικός τουρισμός δε θα αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα:

1) Η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι αντίστοιχη αυτής του 2002. Όλοι θυμόμαστε, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, πόσο φοβισμένος ήταν ο κόσμος. Δεν ήξερε κανείς που μπορεί να πάει με ασφάλεια, πώς να ταξιδέψει. Όλοι σκεφτόντουσαν πού θα είναι το επόμενο χτύπημα. Αποτέλεσμα: καμία κράτηση δεν είχε γίνει νωρίς. Όλες έγιναν την τελευταία στιγμή. Το φαινόμενο λοιπόν «last minute» θα επαναληφθεί και φέτος.

2) Οι επισκέπτες από τις χώρες της Ευρώπης θα προτιμήσουν λοιπόν να περικόψουν άλλα καθημερινά έξοδα αντί να στερηθούν τις διακοπές. Οι διακοπές γιΆαυτούς αποτελούν τρόπο ζωής. Μπορεί να μην πάνε διακοπές το χειμώνα, αλλά αποκλείεται να μην κάνουν διακοπές το καλοκαίρι, ακόμη και αν χρειαστεί να επιλέξουν πιο φτηνή κατηγορία ξενοδοχείου.

3) Θα είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των τουριστών που θα αλλάξει, φυσικά για λόγους οικονομικούς, τον προορισμό. Από μακρινό σε κοντινό. Ουσιαστικά, θα “υποβαθμίσουν” (σε πολλά εισαγωγικά η λέξη) τους προορισμούς τους. Για παράδειγμα, αντί για Ντουμπάι ή Ταϊλάνδη θα πάνε Ελλάδα ή Τουρκία…

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024