Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΕκατό χρόνια από την πρώτη εμπορική αεροπορική πτήση
Αερομεταφορές

Εκατό χρόνια από την πρώτη εμπορική αεροπορική πτήση

Με αφορμή την 100η επέτειο της πρώτης εμπορικής πτήσης υπενθυμίζεται ότι μια διαδρομή 11 ωρών ανάμεσα σε δύο πόλεις της Αμερικής, προσβάσιμη μόνο με τρένο, μπορούσε πλέον να πραγματοποιηθεί με μία πτήση 23 μόλις λεπτών.

Με αφορμή την 100η επέτειο της πρώτης εμπορικής πτήσης το Associated Press ζήτησε από τους σημερινούς επικεφαλής των εταιρειών της πολιτικής αεροπορίας με στόχο να ανακαλύψει τι προβλέπουν για το μέλλον της.

Σε πέντε χρόνια:

  • Richard Anderson, Delta Air Lines: “Η χρησιμότητα των αεροπλανοφόρων ήρθε και παρήλθε και τα επόμενα 5 χρόνια θα δούμε ότι ο αριθμός τους θα γίνεται όλο και μικρότερος”.
  • Gary Kelly, CEO Southwest Airlines: “Θα έχουμε λιγότερες αερογραμμές, αλλά θα είναι μεγαλύτερες, πιο δυνατές, πιο υγιείς και ισχυρές”.
  • Maurice J. Gallagher, Jr., CEO Allegiant Travel Co.: “Στα επόμενα 5 χρόνια, στο επίκεντρο θα βρίσκεται η εξέλιξη της αυτοματοποίησης και η μείωση του κόστους. Η βιομηχανία έχει ήδη προσθέσει την δυνατότητα του check-in από το κινητό και την ατομική παράδοση αποσκευής. Αυτές οι διαδικασίες θα είναι πολύ σημαντικές, καθώς θα μειωθούν οι υπάλληλοι με τους οποίους ο πελάτης είναι υποχρεωμένος να αλληλεπιδράσει”.

Σε 25 χρόνια:

  • David Barger, CEO JetBlue Airways: “Η ελευθερία να ταξιδεύεις σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, θα είναι κοινός τόπος. Θα υπάρχουν δισεκατομμύρια ταξιδιώτες κάθε χρόνο που θα ‘πετούν’ με νέο αεροσκάφος, το οποίο θα είναι φιλικό στο περιβάλλον”.
  • Sir Richard Branson, Virgin Atlantic Airways: “Δεν έχω καμία αμφιβολία πως στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδεύουμε από το Λονδίνο στο Σίδνεϊ σε λιγότερο από δύο ώρες, με ελάχιστο περιβαλλοντολογικό κόστος”.
  • James Hogan, CEO Etihad Airways: “Μια νέα ‘γενιά’ αεροπορικών εταιρειών , που έχουν το όραμα και την επιθυμία να ξεχωρίσουν, θα επιτύχουν μειώνοντας τα κόστη, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και ανακαλύπτοντας δόκιμους τρόπους διείσδυσης σε νέες αγορές. Οι αναδυόμενες αγορές -η Μ. Ανατολή, η Αφρική, η ΝΑ Ασία- θα εγκαθιδρύσουν την παρουσία τους και το Άμπου Ντάμπι θα είναι ένας από τους παγκόσμιους κόμβους”.

Σε 100 χρόνια:

  • David Siegel, CEO Frontier Airlines: “Εικάζω πως θα μπορούμε να δούμε καινοτομίες στο design των αεροσκαφών, μεγαλύτερη ασφάλεια και ίσως να πραγματοποιείται εμπορική πτήση χωρίς πιλότους”.
  • Ben Baldanza, CEO Spirit Airlines: “H Google θα έχει στο λογισμικό της όλους τους χάρτες, σε σημείο που θα καθιστά τις αεροπορικές εταιρείες άνευ αντικειμένου”.
  • Doug Parker, CEO American Airlines: “Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι ο Tony Jannus ποτέ δε θα φανταζόταν το μέγθος και τη σημασία των εμπορικών πτήσεων σήμερα ή τον αντίκτυπο που είχε το γεγονός αυτό στον κόσμο. Με την ίδια λογική, δεν μπορώ να φανταστώ πως θα είναι οι εμπορικές αερομεταφορές το 2114. Το μόνο που υποθπέτω είναι ότι όποια μορφή και να έχουν, θα είναι ακόμη εξαιρετικά σημαντικές και η συνεχής ανάπτυξή τους θα συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο”.


Ο Αμερικανός πιλότος Tony Jannus προσγειώνεται στην Τάμπα της Φλόριντα, στην πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση το 1914.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024