Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕπιτακτική ανάγκη να μειωθεί η υπερπροσφορά διακοπών στη Μεγάλη Βρετανία

Επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η υπερπροσφορά διακοπών στη Μεγάλη Βρετανία

“Η αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής δεν θα σώσει την τουριστική βιομηχανία από τη θλιβερή καταγραφή της ετήσιας πορείας, που διαγράφει η τουριστική κίνηση” προειδοποιεί ο διευθυντής του Sunvil, tour operator της Μεγάλης Βρετανίας που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, κ. Noel Josephides

“Η αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής δεν θα σώσει την τουριστική βιομηχανία από<...> τη θλιβερή καταγραφή της ετήσιας πορείας, που διαγράφει η τουριστική κίνηση” προειδοποιεί ο διευθυντής του Sunvil, tour operator της Μεγάλης Βρετανίας που εξειδικεύεται στην Ελλάδα, κ. Noel Josephides.

Οι πρόσφατες αναφορές των ΜΜΕ σε καλές προσφορές και η πληθώρα πακέτων διακοπών που χαρακτήριζε την προηγούμενη ανοδική περίοδο είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρατήσεων τις τελευταίες μέρες. Αλλά ο κ. Josephides, που ειδικεύεται στην Ελλάδα και την Κύπρο, λέει ότι οι περισσότερες εταιρίες θα πρέπει να παλέψουν ακόμα περισσότερο, και ότι ο αριθμός των διακοπών που θα προσφέρεται του χρόνου στους Βρετανούς θα πρέπει να μειωθεί. Παραδέχεται ωστόσο ότι “οπωσδήποτε βοήθησε η προβολή των ΜΜΕ στο να αυξηθούν οι κρατήσεις”. Αλλά σημειώνει ότι “ο Απρίλιος, ο Μάιος και ο Ιούνιος ήταν καταστροφικοί μήνες για την τουριστική βιομηχανία, και οι περισσότερες εταιρίες αναγκάστηκαν να προσφέρουν εκπτώσεις για τον Ιούλιο, πράγμα που θα γίνει και μετά τις 20 Αυγούστου. Ένας λοιπόν καλός Αύγουστος δεν θα σώσει την κατάσταση”, καταλήγει ο κ. Josephides.

Η λύση δεν είναι να εγκαταλείψουμε τις επιχειρήσεις μας, αλλά να δουλέψουμε σκληρά για να περισώσουμε ότι σώζεται. Έτσι, είτε ορισμένες εταιρίες πρέπει να βγουν εκτός αγοράς, είτε να μειωθεί αισθητά ο αριθμός των διακοπών που προσφέρονται στους Βρετανούς.

Όσον αφορά στους tour operators ο κ. Josephides λέει ότι η συμπεριφορά τους θα πρέπει να γίνει πιο υπεύθυνη καθώς “μερικοί από τους μεγαλύτερους `tour operators` χρεώνουν επιπλέον 10 λίρες στο εισιτήριο αναχώρησης για διακοπές που πρόκειται να πραγματοποιηθούν ακόμα και σε δύο εβδομάδες, με την πρόφαση ότι η χρέωση αυτή γίνεται για καθυστερημένη κράτηση. Στην πραγματικότητα, οι tour operators, έχουν βρει έναν `φθηνό και κακό` τρόπο για να παίρνουν επιπλέον λεφτά από τους πελάτες τους. Έτσι η τουριστική βιομηχανία συμπεριφέρεται σαν ένα κακομαθημένο παιδί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Josephides.

Ο κ. Nick Wrightman, διευθυντής της Tapestry Holidays, που ειδικεύεται στην Τουρκία συμφωνεί ότι η τουριστική βιομηχανία θα πρέπει να μειώσει των αριθμό των εκπτωτικών διακοπών, αφού όπως ισχυρίζεται “μεταφέρουμε περισσότερους ανθρώπους, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να είναι χαμηλές και για αυτό θα πρέπει να μειωθεί η προσφορά διακοπών στην αγορά”.

Τόσο ο Thomson όσο και το Mytravel συμφωνούν ότι οι κρατήσεις έχουν βελτιωθεί και αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ λίγες θέσεις διαθέσιμες για διακοπές στην υψηλή περίοδο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024