Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΦόβους για επιπτώσεις της γρίπης των πτηνών στην τουριστική βιομηχανία εκφράζει και η Παγκόσμια Τράπεζα

Φόβους για επιπτώσεις της γρίπης των πτηνών στην τουριστική βιομηχανία εκφράζει και η Παγκόσμια Τράπεζα

Για αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία από την πιθανή πανδημία της γρίπης των πτηνών και την μετάδοση της νόσου στον άνθρωπο, εξέφρασε σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Παγκόσμια Τράπεζα

Για αρνητικές επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία από την πιθανή πανδημία της γρίπης των πτηνών και την μετάδοση της νόσου στον άνθρωπο,<...>εξέφρασε σε πρόσφατη ανακοίνωση της η Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ όπως σημειώνει επιπτώσεις θα σημειωθούν και στις πορείες των αεροπορικών εταιριών.

Ειδικότερα, η έκθεση της Τράπεζας αναφέρεται στο οικονομικό κόστος της προετοιμασίας των κρατών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια τέτοια επιδημία, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να χαθούν εκατομμύρια ζωές. Μάλιστα, όπως σημειώνεται στο κείμενο, η Ανατολική Ασία βιώνει ήδη τις οικονομικές επιπτώσεις της Γρίπης των Πτηνών.

Χαρακτηριστική για το κόστος προετοιμασίας των κρατών για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας της Γρίπης των Πτηνών είναι η πρόσφατη δήλωση του Αμερικανού προέδρου, κ. George Bush, ότι θα ζητήσει από το Κογκρέσο να εγκρίνει κονδύλια ύψους 7 δισ. δολαρίων για τη λήψη μέτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο κ. Bush προειδοποίησε δε ότι “αν η Ουάσιγκτον δεν πάρει μέτρα τώρα ίσως χαθούν πολλές ζωές στο μέλλον”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024