Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΓκ. Χαρδούβελης: Και εκ των έσω και εκ των έξω θα πληγεί ο τουρισμός το 2009
Δηλώσεις του οικονομικού συμβούλου της Eurobank

Γκ. Χαρδούβελης: Και εκ των έσω και εκ των έξω θα πληγεί ο τουρισμός το 2009

Μάλλον δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του κ. Γκίκα Χαδούβελη για την πορεία του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας την επόμενη χρονιά, όπως δήλωσε σε πρόσφατη εκδήλωση του…

Μάλλον δυσοίωνες ήταν οι προβλέψεις του κ. Γκίκα Χαδούβελη για την πορεία του τουριστικού κλάδου στη χώρα<...> μας την επόμενη χρονιά, όπως δήλωσε σε πρόσφατη εκδήλωση του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών & Προβλέψεων.

Όπως τόνισε ο οικονομικός σύμβουλος της Eurobank, o εγχώριος τουρισμός θα δεχθεί πλήγμα και εκ των έσω και εκ των έξω. Από τη μία πλευρά στην Ελλάδα oι συνέπειες της διεθνούς κρίσης δεν θα είναι αμελητέες, γεγονός που θα επηρεάσει το εισόδημα και την κίνηση του Ελληνα ταξιδιώτη και από την άλλη οι προβλέψεις για την πορεία των οικονομιών στις κυριότερες αγορές του ελληνικού τουριστικού προϊόντος είναι δυσοίωνες, με τις πέντε χώρες που τροφοδοτούν την ελληνική τουριστική αγορά (Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία) να αναμένεται να εμφανίσουν αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2009, ενώ η όποια ανάκαμψη μετά τα μέσα του 2009 θα είναι αναιμική.

“Σε συνδυασμό με την υποτίμηση της βρετανικής λίρας και του αμερικανικού δολαρίου τα τελευταία δύο χρόνια τα νέα δεν είναι σίγουρα ευχάριστα” όπως είπε χαρακτηριστικά. “Ο καταναλωτής είναι πλέον πιεσμένος και όλο και πιο απαισιόδοξος για το μέλλον του. Οι δείκτες καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρωζώνη έχουν βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά. Επιπλέον, η δανειακή επιβάρυνση των νοικοκυριών στις χώρες προέλευσης των τουριστών εμφανίζεται πολύ υψηλή”, ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης, εκτιμώντας ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αναπόφευκτο να μειωθούν οι ταξιδιωτικές / τουριστικές δαπάνες.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024