Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη
Τάσεις

Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη

Στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, καταλήγει δημοσίευμα των «Financial Times».

Σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης συμβουλευτικής εταιρείας OAG που επικαλούνται οι Financial Times, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 – δηλαδή ο αριθμός των επιβατών παραμένει σαφώς κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα – στα δρομολόγια προς την Ελλάδα η κίνηση τον Αύγουστο έχει ξεπεράσει τα προ κορωνοϊού δεδομένα, και είναι αυξημένη κατά 2%.
 
Αντιθέτως, μεγάλη πτώση παρατηρείται σε άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως είναι η Ισπανία, καθώς οι αντίστοιχες θέσεις για πτήσεις είναι μειωμένες κατά 25%. “Τα σταθερά μηνύματα από την Ελλάδα, ότι είναι ανοιχτή στον τουρισμό, φαίνεται ότι αποφέρουν καρπούς“, σημειώνουν οι Financial Times
 
Παράλληλα, ως κύριος παράγοντας για την ανάκαμψη στην Ελλάδα, αναφέρεται το ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία, ενώ σύμφωνα με την OAG, παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στην Ελλάδα, η προγραμματισμένη χωρητικότητα των πτήσεων από αυτές τις τρεις χώρες είναι αυξημένη κατά 25%, 31% και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023