Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα παραμένει δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους Ολλανδούς
Τουριστικές τάσεις

Η Ελλάδα παραμένει δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός για τους Ολλανδούς

Συνολικά, στις μέχρι τώρα κρατήσεις από την Ολλανδία για το καλοκαίρι του 2013, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 4% σε σχέση με τις κρατήσεις της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι κρατήσεις για την Ελλάδα από την αγορά της Ολλανδίας, σημειώνοντας μάλιστα και τη μεγαλύτερη αύξηση από όλους τους ανταγωνιστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς για το 2013.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, μετά το κλίμα ανασφάλειας που επικράτησε τα προηγούμενα χρόνια, η αγάπη των Ολλανδών για την Ελλάδα εκδηλώνεται τώρα με κρατήσεις που παρουσιάζουν αύξηση 20%, ξεπερνώντας όλους τους προορισμούς διακοπών παγκοσμίως που προσφέρονται στην Ολλανδία, όπως αναφέρεται στις στατιστικές του ANVR-CFK Travelscan.

Οι θετικές τάσεις της αγοράς απέναντι στην Ελλάδα ενισχύονται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι σημειώνονται σε περίοδο ύφεσης, όπως εκφράζεται από τις μεγάλες μειώσεις που εμφανίζονται σε δημοφιλείς κοντινούς προς την Ολλανδία προορισμούς: Γαλλία (-19%), Γερμανία (-18%) και Ιταλία (-12%). Οι διακοπές εντός Ολλανδίας παρουσιάζουν μείωση (-12%), ενώ οι συνολικές κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές παρουσιάζουν μείωση (-7,4%) σε σχέση με πέρυσι.

Συνολικά, στις μέχρι τώρα κρατήσεις για το καλοκαίρι, η Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση 4% σε σχέση με τις κρατήσεις της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Έτσι, επιβεβαιώνεται το θετικό κλίμα που είχε διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης της Ουτρέχτης Vakantiebeurs (8-13/1/13), η οποία αποτελεί βαρόμετρο της ολλανδικής αγοράς. Τα στοιχεία δείχνουν πλέον πως οι Ολλανδοί στηρίζουν τους ελληνικούς προορισμούς και οι κρατήσεις δεν επηρεάστηκαν από το γενικό κλίμα ύφεσης.

Επενδύοντας στη διατήρηση του θετικού κλίματος απέναντι στη χώρα μας, το Γραφείο ΕΟΤ Ολλανδίας προετοιμάζει σειρά επικοινωνιακών δράσεων, που αποσκοπούν στη γνωριμία νέων προορισμών από επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς και εκπροσώπους του ολλανδικού Τύπου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024