Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ελλάδα σπάει το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων Γερμανών τουριστών

Η Ελλάδα σπάει το φράγμα των 2,5 εκατομμυρίων Γερμανών τουριστών

Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μεγάλων τουριστικών οργανισμών η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη σειρά των προτιμήσεων των Γερμανών. […]

Περισσότεροι Γερμανοί τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μεγάλων τουριστικών οργανισμών η χώρα μας<...> εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη σειρά των προτιμήσεων των Γερμανών.
Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε την Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου ΙΤΒ επεσήμανε ότι εάν δεν υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις ο αριθμός των Γερμανών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα θα παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 5% έως 6% σε σχέση με το 1999. Για πρώτη φορά οι Γερμανοί τουρίστες που έρχονται στην Ελλάδα θα υπερβούν τα 2,5 εκατ., με στόχο την επόμενη διετία να ξεπεράσουν τα 3 εκατ.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, παρουσία μεγάλου αριθμού
ξένων δημοσιογράφων, αναφέρθηκε στην τουριστική πολιτική και έδωσε έμφαση στην προσπάθεια που γίνεται για ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος ώστε να σταθεί ανταγωνιστικά στην διεθνή τουριστική αγορά. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, στα μεγάλα έργα υποδομής που ολοκληρώνονται στην Ελλάδα, όπως το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα, οι μεγάλες οδικές αρτηρίες, τα λιμάνια, τα δίκτυα μαρίνων κ.α.
Στη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, πρόσθεσε ο γ.γ. του ΕΟΤ, θα συμβάλει η κατάταξη σε "αστέρια" και σε "κλειδιά" των ξενοδοχείων και των ενοικιαζόμενων δωματίων αντίστοιχα, αλλά και η αναβάθμιση των τουριστικών μονάδων μέσα από τα κίνητρα και τις ενισχύσεις του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Στον τομέα της προβολής του Ελληνικού τουρισμού ανέφερε πως φέτος, θα διατεθούν 10 δισ. δρχ. ενώ τα αμέσως επόμενα χρόνια θα αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα σε συνδυασμό με όλες τις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Βερολίνο, ο κ. Γιαννακόπουλος είχε σημαντικές επαφές με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων, τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων και Τ.Ο Γερμανίας(DRV), κ. Gerd Hesselmann, το διευθυντή διεθνών σχέσεων του TUI κ. Gunter Ihlau, τη διευθύντρια του Ελληνικού προγράμματος του LTU κα. , το διευθυντή του Neckermann και του C&N κ. Lothar Buss, το διευθυντή του FTI Touristik κ. Werner Bilgram, το γενικό διευθυντή του Attika Reisen κ. Μ. Καραβά, κ.α.
Επισημαίνεται ότι στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου, η Ελλάδα συμμετέχει με μεγάλο και εντυπωσιακό περίπτερο συνολικής επιφάνειας 1.900 τ.μ. το οποίο έχει οργανώσει ο ΕΟΤ<.>. Το ελληνικό περίπτερο πλαισιώνουν περίπου 60 τουριστικές επιχειρήσεις και φορείς που εκπροσωπούν το σύνολο σχεδόν των περιοχών της χώρας. Την όλη ευθύνη και επιμέλεια για την ελληνική συμμετοχή στην ΙΤΒ έχει ο Διευθυντής του ΕΟΤ Γερμανίας κ. Πλάτων Δαβάκης.
Στο πλαίσιο των επαφών του στο Βερολίνο ο κ. Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού της Τουρκίας κ. Ercan Mumcu, ο οποίος επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την υλοποίηση της πρόσφατης συμφωνίας των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, σε ότι αφορά στον τουριστικό τομέα.
Επίσης ο κ. Γιαννακόπουλος συναντήθηκε με την πρόεδρο της Ελληνογερμανικής Κοινοβουλευτικής Ομάδας κα. Sigrid Skarpelis-Sperk, η οποία είναι Ομοσπονδιακή βουλευτής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024