Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Ισπανία ο αγαπημένος χειμερινός προορισμός των Γερμανών
Τάσεις

Η Ισπανία ο αγαπημένος χειμερινός προορισμός των Γερμανών

Στη Γερμανία, σχεδόν ένα στα τρία άτομα (29,3 %) ταξιδεύει την περίοδο των Χριστουγέννων για να επισκεφθεί συγγενείς και φίλους.

Έρευνα της TUI σχετικά με τους αγαπημένους χειμερινούς προορισμούς των Γερμανών τουριστών έδειξε ότι πρώτα απ’ όλα γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους στο σπίτι τους, και μετά από αυτό ξεκινούν τις εξορμήσεις τους. Η έρευνα αυτή διεξήχθη σε συνεργασία με TNS Infratest σε δείγμα 1000 ανθρώπων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 61,2% γιορτάζει παραδοσιακά στο σπίτι του τα Χριστούγεννα, με αντίστοιχα ποσοστά να κυμαίνονται για πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
 
Τόσο ο ήλιος, όσο και οι παραλίες είναι στην κορυφή των προτιμήσεών τους, παρά την διαφορετική εποχή. Μέχρι στιγμής ο πιο δημοφιλής προορισμός διακοπών για την χειμερινή σεζόν είναι η Ισπανία με τα νησιά της: σχεδόν το ένα τρίτο των πελατών της TUI κάνουν διακοπές εκεί. Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα Κανάρια Νησιά, ιδίως, το Fuerteventura, η Γκραν Κανάρια και η Τενερίφη. Στην 2η θέση ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς βρίσκεται η Γερμανία, ακολουθούμενη από την Αυστρία στην 3η θέση. Και οι δύο χώρες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στις οικογένειες που τους αρέσει να ταξιδεύουν με τα δικά τους αυτοκίνητα. Οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να βρούνε αυτό που ψάχνουν επίσης σε αυτές τις περιοχές. Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων είναι σε αύξηση επίσης ενόψει του νέου έτους – με την Ταϊλάνδη να έχει την 4η θέση και τις ΗΠΑ την 5η θέση. Η Αίγυπτος βρίσκεται στην 6η θέση και η Πορτογαλία κατατάσσεται 7η. Επίσης στο top 10 είναι η Δομινικανή Δημοκρατία (8), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (9) και το Μεξικό (10).
 
Περίπου το ένα τρίτο των Γερμανών ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα
 
Στη Γερμανία, σχεδόν ένα στα τρία άτομα (29,3 %) ταξιδεύει την περίοδο των Χριστουγέννων για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους. Όσοι ταξιδεύουν ή σκέφτονται να κάνουν ένα ταξίδι την περίοδο αυτή, το κάνουν επειδή το θεωρούν ως την καλύτερη μορφή χαλάρωσης και ξεκούρασης: “Θέλω να ξεκουραστώ τα Χριστούγεννα, και αυτό γίνεται πιο εύκολα την περίοδο των διακοπών”, ανέφερε περίπου το 33%. Και όταν ταξιδεύουν, είναι συχνά μαζί με τους συγγενείς και τους φίλους. 38,4 % των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι μόνο μια μικρή μειοψηφία φαίνεται να είναι τακτικά αρνητικοί για τα Χριστούγεννα. “Δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα”, ήταν η απάντηση του 9,5% στο ερώτημα ως προς το γιατί πάνε διακοπές τα Χριστούγεννα.
 
Οι αριθμοί των ατόμων που ταξιδεύουν τα Χριστούγεννα είναι παρόμοιοι στην Αυστρία και το Ηνωμένο Βασίλειο με αυτούς της Γερμανίας. Στην αλπική δημοκρατία, σχεδόν ένα στα τρία μέλη επισκέπτεται την οικογένεια ή τους φίλου του (27,9%), ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου ένας στους τέσσερις (23,2%). Επίσης, σε σχέση με τις διακοπές των Χριστουγέννων οι Αυστριακοί δείχνουν κάπως πιο λάτρεις των ταξιδιών, με 6,7% των ερωτηθέντων στην Αυστρία να λένε ότι ήθελαν να περάσουν τα Χριστούγεννα σε έναν τουριστικό προορισμό. Για τη Μεγάλη Βρετανία, η TNS και η TUI σημειώνουν ένα ποσό 5,9% για το θέμα αυτό.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024