Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Τυνησία επεκτείνει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης για ένα ακόμη τρίμηνο
Προορισμός

Η Τυνησία επεκτείνει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης για ένα ακόμη τρίμηνο

Οι Thomson και Thomas Cook έχουν ήδη αναστείλει τα προγράμματά τους για την χώρα μέχρι την έναρξη της χειμερινής περιόδου, εν μέσω της αβεβαιότητας σχετικά με το πότε το Υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας θα δώσει το 'πράσινο φως' στους τουρίστες να επιστρέψουν.

Η Τυνησία έχει επεκτείνει το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης για τρεις ακόμη μήνες, έως τις 22 Ιουνίου 2016. Ως εκ τούτου, το Υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου εξακολουθεί να εκδίδει ταξιδιωτική οδηγία για όλη την Τυνησία.

Οι Thomson και Thomas Cook έχουν ήδη αναστείλει τα προγράμματά τους για την χώρα μέχρι την έναρξη της χειμερινής περιόδου, εν μέσω της αβεβαιότητας σχετικά με το πότε το Υπουργείο Εξωτερικών θα δώσει το “πράσινο φως” στους τουρίστες να επιστρέψουν. Και οι δύο εταιρίες δεν έχουν προσφέρει πακέτα προς τη χώρα από τότε που 38 τουρίστες, 30 από αυτούς Βρετανοί, σφαγιάστηκαν σε ένα παραλιακό θέρετρο στη Sousse τον περασμένο Ιούνιο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Ην. Βασιλείου συνεχίζει να συμβουλεύει ότι η απειλή για περαιτέρω επιθέσεις παραμένει “πολύ πιθανή”.

Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα του, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει: “Από τότε που έγινε η τρομοκρατική επίθεση στην πόλη Sousse, τον Ιούνιο του 2015, έχουμε εργαστεί στενά με τις αρχές της Τυνησίας στη διερεύνηση της επίθεσης και της ευρύτερης απειλής από τρομοκρατικές ομάδες στην Τυνησία.

Παρά το γεγονός ότι είχαμε καλή συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, η είδηση και η απειλή έχουν αναπτυχθεί σημαντικά, ενισχύοντας την άποψή μας ότι μια νέα τρομοκρατική επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Σε γενικές γραμμές, δεν πιστεύουμε ότι τα επί τόπου κατασταλτικά μέτρα παρέχουν επαρκή προστασία στους Βρετανούς τουρίστες στην Τυνησία αυτήν τη στιγμή”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024