Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΗ Βεργίνα ανάμεσα στα 10 πιο σημαντικά μνημεία της UNESCO σύμφωνα με το CNN
Προορισμοί

Η Βεργίνα ανάμεσα στα 10 πιο σημαντικά μνημεία της UNESCO σύμφωνα με το CNN

Το CNN συνέλεξε τα κορυφαία 10 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με συναρπαστικές και παράξενες ιστορίες, που αξίζουν μια επίσκεψη. Δεν πρόκειται κατ'ανάγκη για τα πιο όμορφα ή τα πιο διάσημα, αλλά σίγουρα μια επίσκεψη σε αυτά μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο.

Όταν η UNESCO ξεκίνησε το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1976, δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα με κάμερα, αλλλα ούτε αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Κανείς, πραγματικά, δεν επισκεπτόταν για να αποτίσει φόρο τιμής στα πρώτα εμβληματικά μνημεία και τοπία της ανθρωπότητας, εκτός από οικολόγους και πλούσιους, αλλά ατρόμητους ταξιδιώτες.

Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει… Πέρυσι η UNESCO ονομάτισε το χιλιοστό Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της. Σήμερα σε πολλά από αυτά τα μνημεία γίνεται το αδιάχωρητο, από πολλούς τουρίστες που με selfies προσπαθούν να συλλάβουν το πνεύμα το επόμενου προς επίσκεψη μνημείου.

Το CNN συνέλεξε τα κορυφαία 10 Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς με συναρπαστικές και παράξενες ιστορίες, που αξίζουν μια επίσκεψη. Δεν πρόκειται κατ’ανάγκη για τα πιο όμορφα ή τα πιο διάσημα, αλλά σίγουρα μια επίσκεψη σε αυτά μας πηγαίνει πίσω στο χρόνο.

Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι Αίγες στη Βεργίνα.

Η ανακάλυψη του τάφου του Φιλίππου Β ‘της Μακεδονίας το 1977 στις Αίγες, ένα χωριό που σήμερα αναφέρεται ως Βεργίνα, ήταν ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα του 20ού αιώνα. Η ανάκαλυψη αυτή καθιέρωσε το μικρό αυτό χωριό στη βόρεια Ελλάδα ως την πρωτεύουσα της αρχαίας Μακεδονίας. Η ελληνιστική Ελλάδα άρχισε από εδώ. Το 338 π.Χ. ο Φίλιππος Β’ ένωσε την υπόλοιπη Ελλάδα υπό μια εκστρατεία με το σύνθημα “διαίρει και βασίλευε”. Δέκα χρόνια αργότερα προσκάλεσε τον Αριστοτέλη για να διδάξει το γιό του, Αλέξανδρο Γ’. Στο απόγειο της δυναμής του, ο Φίλιππος δολοφονήθηκε στις Αίγες από ένα από τους σωματοφύλακές του και ο θάνατός του “έσπρωξε” τον 23χρόνο τότε Αλέξανδρο στο προσκήνιο. Μία δεκατία αργότερα ο Αλέξανδρος είχε κατακτήσει τον μισό γνωστό τότε κόσμο, δημιουργώντας μία αυτοκρατία που εκτινόταν από τις ρωσικές στέπες εώς το Αφγανιστάν και το Πουντζάμπ της Ινδίας και δίνοντας του το προσωνύμιο “Αλέξανδρος ο Μέγας”. Η Ελληνιστική Ελλάδα ξεκίνησε εδώ.

Σήμερα, τα πιο σημαντικά κατάλοιπα αυτής της Ελλάδας βρίσκονται στην πόλη της Βερίνας, που βρίσκεται στη λίστα της UNESCO και περιλαμβάνουν το μνημειώδες ανάκτορο και ο ταφικός χώρος, ο οποίος περιέχει πάνω από 300 τύμβους, κάποιοι από τους οποίους χρονολογούνται από τον 11ο αι. π.Χ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024