Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαIATA: Δύο οι μεγάλες προκλήσεις στις αερομεταφορές για την Ιαπωνία
International Air Transport Association

IATA: Δύο οι μεγάλες προκλήσεις στις αερομεταφορές για την Ιαπωνία

Λόγο για τις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ιαπωνία στον χώρο των αερομεταφορών τα επόμενα χρόνια έκανε ο Γενικός Διευθυντής και CEO της IATA, κ. Giovanni […]

Λόγο για τις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ιαπωνία στον χώρο των αερομεταφορών τα επόμενα χρόνια έκανε ο Γενικός Διευθυντής και CEO της IATA, κ. Giovanni Bisignani, μιλώντας στο πρόσφατο<...>Συνέδριο της Διεθνούς Επιχειρηματικής Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με τον κ. Bisignani, οι προκλήσεις αφορούν: α) στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων της χώρας, που θα πρέπει να αποτελέσουν παγκόσμιο παράδειγμα, και β) στην ενίσχυση των προσπαθειών για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της αεροπορικής βιομηχανίας.

Ιδιωτικοποίηση αεροδρομίων

«Δεν με ενδιαφέρει σε ποιόν ανήκουν τα αεροδρόμια. Αυτό είναι απόφαση των πολιτικών. Για την οικονομία, ένα αεροδρόμιο είναι σημαντικό για όσα προσφέρει» επεσήμανε ο κ. Bisignani.

Η αποδοτικότητα των αεροδρομίων, πρόσθεσε, μετράται σε τρεις τομείς: «Τα αεροδρόμια πρέπει να έχουν επαρκή δυναμικότητα, ώστε να διασφαλίζουν την σωστή εξυπηρέτηση των αγορών. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καταναλωτών και τέλος οι τιμές τους θα πρέπει να είναι ανάλογες των υπηρεσιών τους».

«Η παροχή σωστών κινήτρων» εξήγησε «είναι η σημαντικότερη οδός για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. Έχουμε δει πολλές φορές ιδιωτικοποιήσεις να αποτυγχάνουν, επειδή οι κυβερνήσεις δεν είχαν χαράξει σωστά αυτή την οδό. Αποτελεσματικές και διαφανείς οικονομικές πρακτικές αποτελούν το ζητούμενο όλων, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των επενδυτών. Θέλουν να καταλαβαίνουν πλήρως τι αγοράζουν και ποιες είναι οι υποχρεώσεις τους απέναντι στις κυβερνήσεις».

Περιβάλλον

Η αεροπορία παράγει το 2% των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών η IATA έχει προτείνει στη βιομηχανία τέσσερις στρατηγικές δράσεις: 1) επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, 2) αποτελεσματικό πρόγραμμα πτήσεων, 3) κατασκευή ειδικών υποδομών και 4) προσφορά θετικών οικονομικών κινήτρων για μεγιστοποίηση της επάρκειας καυσίμων και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Είναι καιρός πλέον για αποτελέσματα» σχολίασε ο κ. Bisignani, επικροτώντας τα σχέδια της Ιαπωνίας για βελτίωση της αποδοτικότητας των αεροδρομίων της, με μείωση των απαιτούμενων καυσίμων κατά 2% μέχρι το 2012, προστατεύοντας το περιβάλλον από 162.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024