Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΚαλές προοπτικές για την τουριστική σεζόν όσον αφορά στη γαλλική αγορά
Η Ελλάδα εμφανίζει 12% αύξηση των κρατήσεων

Καλές προοπτικές για την τουριστική σεζόν όσον αφορά στη γαλλική αγορά

Στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, Mondial Du Tourisme, με πάνω από 100.000 επισκέπτες και άνοδο επισκεψιμότητας 9% σε σχέση με πέρυσι, τα μηνύματα σχετικά με την πορεία των κρατήσεων χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά, καθώς μέχρι σήμερα…

Στη διεθνή έκθεση του Παρισιού, Mondial Du Tourisme, με πάνω από 100.000 επισκέπτες και άνοδο επισκεψιμότητας 9% σε σχέση με πέρυσι, τα<...> μηνύματα σχετικά με την πορεία των κρατήσεων χαρακτηρίζονται ικανοποιητικά, καθώς μέχρι σήμερα η Ελλάδα παρουσιάζει 12% αύξηση των κρατήσεων.

Οι κύριοι Tour Operators είναι οι: Jet tours-Thomas Cook, Heliades, Fram, Look Voyages, Marmara, Go Voyages, Merilia, STI Voyages, με τους δυο τελευταίους (Merilia & STIVoyages) να δραστηριοποιούνται αποκλειστικά σε 5 και 4 αστέρων ξενοδοχεία.

Οι Γάλλοι διαφοροποιούνται από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ως προς τη διάρκεια των διακοπών τους, καθώς ο μέσος όρος είναι οι τρεις εβδομάδες, με κατώτερο χρόνο διακοπών τις δυο εβδομάδες, ενώ κατά τη διάρκεια αυτών δε φείδονται χρημάτων.

Η εφημερίδα “Le Figaro” στο κυριακάτικο φύλλο της (21/3/2010) είχε δεκασέλιδο τουριστικό αφιέρωμα για τα νησιά του Ιονίου. Το εξειδικευμένο περιοδικό “Tatu” είχε εννιασέλιδο αφιέρωμα στην Κέρκυρα. Από τη Δευτέρα 22/3 o μεγάλος ταξιδιωτικός οργανισμός FRAM ξεκίνησε την 15η Ολυμπιάδα του με θέμα την Κέρκυρα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πράκτορες σε όλη τη Γαλλία θα διαγωνιστούν για μια εβδομάδα με θέμα την Κέρκυρα και οι 180 καλύτεροι θα επισκεφθούν την Κέρκυρα από 18-23 Απριλίου 2010.

Στα πλαίσια των επαφών της ΕΤΙΝ και σε συνεργασία με το διευθυντή ΕΟΤ Γαλλίας κ. Θ. Χαρτοματσίδη επιδόθηκαν προσκλήσεις της Γενικής Γραμματείας της ΠΙΝ κας Βασιλικής Αλεξανδρίδου σε Γάλλους δημοσιογραφους. Συμφωνήθηκε αποστολή αυτών σε όλα τα νησιά του Ιονίου τον μήνα Μάιο. Ακόμη, συζητήθηκε το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΠΙΝ σε παρουσίαση προορισμών που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΤ Γαλλίας σε τουριστικούς πράκτορες, Tour Operators και στελέχη αυτών σε κοινή παρουσίαση στο Παρίσι, με τη Ρόδο και Χαλκιδική.

Το περίπτερο των Ιονίων επισκέφθηκε ο πρέσβης κ. Κ. Καλαστάνης και η γενική πρόξενος κα Κ. Κοικα, τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι του τουριστικού ρεπορτάζ.

Παρευρέθησαν: για την Κέρκυρα οι κυρίες Χ. Βασιλειάδου, διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού και Χ. Μπαλού, προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού. Για την Κεφαλονιά – Ιθάκη ο κ. Σ. Αρσένης, νομαρχιακός σύμβουλος, για την ΠΙΝ η κα Λ. Ρούσου και για την ΕΤΙΝ ο κ. Σ. Θύμης. Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024