Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜακρινούς και εξωτικούς προορισμούς επιλέγουν οι Βρετανοί

Μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς επιλέγουν οι Βρετανοί

Διακοπές σε μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις οι Βρετανοί ταξιδιώτες, δείχνοντας αισθητά μικρότερο ενδιαφέρον για τους παραδοσιακούς προορισμούς, που προσφέρουν `ήλιο και θάλασσα`. Δεδομένηςτης παγκόσμιας […]

Διακοπές σε μακρινούς και εξωτικούς προορισμούς επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους αποδράσεις οι Βρετανοί ταξιδιώτες, δείχνοντας αισθητά μικρότερο ενδιαφέρον για τους παραδοσιακούς προορισμούς, που προσφέρουν `ήλιο και θάλασσα`. Δεδομένης<...>της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που παρατηρείται, οι Βρετανοί κάνοντας οικονομίες όλο το χρόνο, ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε διακοπές πολυτελείας, για τις οποίες έχουν φροντίσει να κάνουν κράτηση έως και δύο μήνες νωρίτερα, ώστε να τους μείνουν αξέχαστες.

Στοιχεία του ηλεκτρονικού ταξιδιωτικού γραφείου www.holidays-direct.co.uk καταδεικνύουν πως χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι Βρετανοί κλείνουν διακοπές σε προορισμούς, που έχουν γίνει ταυτόσημοι με την πολυτέλεια. Αντίθετα λοιπόν με την γενικότερη πορεία της οικονομίας, διαπιστώνεται πως όσοι επιλέγουν να κάνουν διακοπές, φροντίζουν να είναι από τις καλύτερες της ζωής τους με όλες τις ανέσεις.

Ένας από τους λόγους που οδηγεί πολλούς Βρετανούς σε άλλους προορισμούς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σαφέστατα και είναι ο άσχημος καιρός, που επικρατεί σχεδόν καθ` όλη τη διάρκεια του έτους στη χώρα τους, με αποτέλεσμα στις διακοπές τους να αναζητούν ήλιο και θάλασσα. Αυτό το καλοκαίρι, σημαντικά αυξημένες παρουσιάστηκαν οι πωλήσεις πακέτων διακοπών για την Καραϊβική, το Ντουμπάι, την Ταϋλάνδη και την Τυνησία, ενώ σε υψηλά επίπεδα παρέμειναν οι πωλήσεις πακέτων για Ισπανία και Αίγυπτο.

Σχολιάζοντας τις ταξιδιωτικές αλλαγές των Βρετανών από χρόνο σε χρόνο, ο κ. Jon Pearce από το www.holidays-direct.co.uk εξήγησε: “Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι προβαίνουν σε κρατήσεις διακοπών τουλάχιστον δύο μήνες νωρίτερα από την ημέρα αναχώρησης τους και το ποσοστό αυτών των ατόμων όλο και αυξάνει. Στο πλαίσιο αυτό, βλέπουμε μια αυξητική πορεία των πακέτων για Καραϊβική και Ταϋλάνδη, όπως επίσης και άλλων μακρινών προορισμών. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως πολλοί άνθρωποι σχεδιάζουν από καιρό τις διακοπές τους, κάνοντας τις ανάλογες οικονομίες, δεδομένου ότι οι διακοπές αποτελούν μια αναγκαία πολυτέλεια για πολλούς”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023