Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΜειωμένη κατά 15% η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική
Λιγότεροι Ρώσοι επισκέπτες στο αεροδρόμιο Μακεδονία φέτος

Μειωμένη κατά 15% η τουριστική κίνηση στη Χαλκιδική

Πτώση κατά 15% στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο της τουριστικής σεζόν αναμένεται στη Χαλκιδική, μείωση 10%-15% στην τουριστική κίνηση στην Καβάλα, ενώ ανεπηρέαστος εκτιμάται πως θα παραμείνει ο τουρισμός για εφέτος στην Πιερία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων…

Πτώση κατά 15% στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο της τουριστικής σεζόν αναμένεται στη Χαλκιδική, μείωση 10%-15% στην τουριστική<...> κίνηση στην Καβάλα, ενώ ανεπηρέαστος εκτιμάται πως θα παραμείνει ο τουρισμός για εφέτος στην Πιερία, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τουριστικών φορέων. Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Εξπρές”, προβληματισμό στο τουριστικό κύκλωμα της Β. Ελλάδας προκαλούν οι μειωμένες κατά 29% τον Ιούνιο, αφίξεις Ρώσων επισκεπτών στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, που αποτελούν αγορά-τροφοδότη. Την ίδια στιγμή πτωτικά κινούνται και οι υπόλοιπες αγορές για την περιοχή, με μεγαλύτερη υποχώρηση αυτή των τουριστών από τη Ρουμανία, ενώ η Σερβία διατηρείται στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Χαλκιδική

Στα υπέρ θεωρείται η μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις πτώση της γερμανικής αγοράς η οποία είναι βασικός τροφοδότης για τη Χαλκιδική, της τάξεως του 5%-8%. Βάσει των σημερινών εκτιμήσεων ωστόσο η πτώση για τις διανυκτερεύσεις στο σύνολο της σεζόν τοποθετείται στο 15%, ενώ ο τζίρος των ξενοδοχείων της Χαλκιδικής θα εμφανιστεί στη σεζόν μειωμένος κατά 25%.

Καβάλα

Τα ξενοδοχεία της Καβάλας διαπιστώνουν μειώσεις τουριστικών ροών από όλες τις εθνικότητες, ακόμα και από τους Eλληνες. Οι πληρότητες στην παρούσα φάση φτάνουν το 70%, όταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κυμαίνονταν μεταξύ 80% και 85%. Η Ένωση Ξενοδόχων Καβάλας εκτιμά ότι η πτώση της τουριστικής κίνησης φτάνει το 10% με 15%. Το μόνο ενθαρρυντικό τον τελευταίο καιρό είναι πως οι Βούλγαροι, ενώ ξεκίνησαν διστακτικά, δείχνουν να ισορροπούν τον Ιούνιο και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Πιερία

Στην Πιερία η τουριστική κίνηση κινείται ικανοποιητικά, με ορισμένες μικρές αποκλίσεις, ενώ οι τοπικοί τουριστικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η περιοχή μπορεί να εμφανίσει θετικό αποτελέσματα, με μια τουριστική κίνηση στα περυσινά επίπεδα και στη χειρότερη περίπτωση να δει μια μικρή οριακή ίσως μείωση. Χαρακτηριστικό δε της ευρύτερης περιοχής είναι πως τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι γεμάτα, με τις πληρότητες για τον Ιούλιο να φτάνουν το 100%. Aξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής δεν προχώρησαν σε προσφορές, καθώς δεν κατέστη αναγκαίο, με δεδομένο το πλήθος των κρατήσεων. Ωστόσο, η συνολική εκτίμηση είναι ότι υπήρξαν μειώσεις τιμών 10% έως 15%. Τις μεγαλύτερες πιέσεις στην περιοχή δέχονται στην παρούσα φάση τα μικρότερα ξενοδοχεία και κυρίως αυτά που δε δούλεψαν με τουριστικά πρακτορεία. Στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά είναι ότι την περιοχή προτιμούν Γερμανοί, Αυστριακοί, Βούλγαροι και Σέρβοι, ενώ η αύξηση που διαπιστώθηκε από τη Βουλγαρία και τη Σερβία υπερκέρασε το έλλειμμα από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024