Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή“Μουδιασμένη” η Βρετανία για τουριστική κατοικία στο εξωτερικό, σταθερό το ενδιαφέρον για Ελλάδα
2ο International Tourism & Property Roadshow

“Μουδιασμένη” η Βρετανία για τουριστική κατοικία στο εξωτερικό, σταθερό το ενδιαφέρον για Ελλάδα

Έντονα “μουδιασμένη” εμφανίζεται η βρετανική αγορά όσον αφορά στη ζήτηση για την απόκτηση τουριστικής κατοικίας στο εξωτερικό, δεδομένης της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει άμεσα τους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιόνας…

Έντονα “μουδιασμένη” εμφανίζεται η βρετανική αγορά όσον αφορά στη<...> ζήτηση για την απόκτηση τουριστικής κατοικίας στο εξωτερικό, δεδομένης της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει άμεσα τους κατοίκους της Γηραιάς Αλβιόνας. Το ενδιαφέρον παραμένει σταθερό για την Ελλάδα, η οποία κυριαρχεί στις προτιμήσεις τους. Ταυτόχρονα μεσούσης της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, βρετανικά Funds αναμένουν την ψήφιση του χωροταξικού νομοσχεδίου προκειμένου να λάβουν θέση σε ελληνικές επιχειρηματικές προτάσεις.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις αποτελούν τα πρώτα συμπεράσματα του 2ου International Tourism & Property Roadshow, που διοργάνωσε στο Λονδίνο η Real Travel Media Group, με σκοπό την προώθηση του τουρισμού και της τουριστικής κατοικίας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το Tourism & Property Roadshow, πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2008 στους χώρους του Foreign Press Association, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή διεθνούς εμβέλειας εταιριών διαφόρων οικονομικών κλάδων.

Στην εκδήλωση του 2ου International Tourism & Property Roadshow in London συμμετείχαν 19 εκ των κορυφαίων ελληνικών εταιρειών στους τομείς των κατασκευών, του τουρισμού, της τουριστικής κατοικίας και των επενδύσεων, ενώ αίσθηση προκάλεσε η εν μέσω κρίσης προσέλευση ξένων επισκεπτών, γεγονός, που δείχνει το έντονο ενδιαφέρον των Βρετανών για τον ελληνικό τουρισμό και την τουριστική κατοικία στη χώρα μας.

Επισημαίνεται ότι 267 μεσίτες, αγοραστές και Tour Operators επισκέφτηκαν το Greek Tourism & Property Roadshow του Λονδίνου και ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών για τα τεκταινόμενα στο τουριστικό real estate στην Ελλάδα, καθώς και για τα μεγάλα τουριστικά επενδυτικά σχέδια που ήδη υλοποιούνται ή πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα σε διάφορους προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του βρετανικού Βασιλικού Ινστιτούτου Ορκωτών Εκτιμητών RICS (Royal Institute of Chartered Surveyors) αναφέρεται ότι οι πωλήσεις κατοικιών στη Βρετανία βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 30 ετών, ενώ οι εκτιμήσεις της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Knight Frank κάνουν λόγο για περαιτέρω πτώση τιμών στη βρετανική αγορά κατά 15% τουλάχιστον έως τα τέλη του 2009 οπότε μπορεί να ξεκινήσει και πάλι η ανάκαμψη.

Στην Ελλάδα παρουσιάζεται πτώση ύψους περίπου 20% στις πωλήσεις, που αποτελεί και την καλύτερη επίδοση της βρετανικής αγοράς παραθεριστικής κατοικίας που αγγίζει ακόμη και το 70% για ορισμένους προορισμούς.

Η εκδήλωση στο Λονδίνο αποτελεί για τη Real Travel Media Group το δεύτερο βήμα επέκτασης της δράσης της στη βρετανική αγορά. Επόμενοι σταθμοί της ενημερωτικής περιοδείας για την ανάδειξη των προοπτικών ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και του τουριστικού real estate είναι η Σκανδιναβία και η Ρωσία.

Στο πλαίσιο του 2ο International Tourism & Property Roadshow in London το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε το Gala Dinner στο ξενοδοχείο Marriott Marble Arch, παρουσία σύσσωμης της ηγεσίας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, του κορυφαίων εκπροσώπων επενδυτικών οίκων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος στο αναφερόμενο Gala, τόνισε τη στήριξη του στον αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο τομέα της τουριστικής κατοικίας. Όπως υπογράμμισε, η ανάπτυξη του νέου προϊόντος θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη μέγιστη περιβαλλοντική προστασία, υιοθετώντας τη βούληση της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του λεγόμενου «πράσινου» τουρισμού στη χώρα μας προσθέτοντας ότι το Εθνικό Χωροταξικό Νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του νέου έτους.

Στο 2ο International Tourism & Property Roadshow in London τιμώμενος προορισμός ήταν η Αθήνα. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, ανέπτυξε το στρατηγικό πλάνο της Ε.Τ.Ο.Α.Α., αναφορικά με την προώθηση του τουριστικού προορισμού “Αθήνα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024