Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι Αυστραλοί απαγορεύουν το κάπνισμα και στις παραλίες
Από 1η Δεκεμβρίου απαγορεύεται στις δημοφιλέστερες παραλίες της Μελβούρνης

Οι Αυστραλοί απαγορεύουν το κάπνισμα και στις παραλίες

Μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά ακόμα και στα γήπεδα, το μέτρο επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα με παιδιά και τώρα επιβάλλεται σε υπαίθριους χώρους. Όχι μόνο […]

Μετά την απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους κλειστούς χώρους, αλλά ακόμα και στα γήπεδα, το μέτρο επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα με παιδιά και<...> τώρα επιβάλλεται σε υπαίθριους χώρους. Όχι μόνο σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες, αλλά και σε παραλίες και πεζόδρομους. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, ήδη το κάπνισμα από την 1η Δεκεμβρίου θα απαγορευτεί στις δημοφιλέστερες παραλίες της Μελβούρνης (από το Σάντριτζ έως τη Σεντ Κίλντα) και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 δολαρίων.

Ο δήμαρχος του Πόρτ Φίλιπ, Φρανκ Οκόνορ, λέει ότι η απαγόρευση έχει να κάνει και με την ρύπανση της θάλασσας και της παραλίας. “Κάθε χρόνο μαζεύουμε από τις παραλίες δεκάδες τόνους σκουπίδια και κυρίως αποτσίγαρα”, λέει και προσθέτει πως ο καθαρισμός κοστίζει στο δήμο 800.000 δολ. Παράλληλα απαγορεύεται στους λουόμενους να μεταφέρουν στις παραλίες οποιοδήποτε γυάλινο αντικείμενο (ποτήρια, μπουκάλια, κ.ά.).

Η ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους πεζόδρομους της αγοράς του Frankston της Μελβούρνης είναι δοκιμαστική και θα διαρκέσει 6 μήνες, οπότε και το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει οριστικά αν θα την μονιμοποιήσει ή θα επανέλθει στο παλαιό καθεστώς. Η δημοτική αστυνομία θα μπορεί να επιβάλει και πρόστιμο μέχρι $2.000 σε όσους συλλαμβάνονται να καπνίζουν στους δρόμους όπου ισχύει η απαγόρευση. Αρχικά, οι παραβάτες θα ενημερώνονται από τους αστυνομικούς του Δήμου και αν δεν συμμορφώνονται θα τους επιβάλλεται το πρόστιμο.

Εκτός από τους καπνιστές, κατά της απαγόρευσης τάχθηκαν και αρκετοί ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής, που φοβούνται ότι η εκστρατεία του Δήμου κατά των καπνιστών θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η πελατεία τους.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024