Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟι τουρίστριες εγκαταλείπουν την Ινδία μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις
Τουριστικές τάσεις

Οι τουρίστριες εγκαταλείπουν την Ινδία μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις

Ο αριθμός των τουριστριών που επισκέπτονται την Ινδία έχει μειωθεί κατά 35% τους τελευταίους τρεις μήνες μετά από το κύμα σεξουαλικών επιθέσεων που έχουν γίνει παγκόσμια πρωτοσέλιδα.

Το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας (ASSOCHAM) αναφέρει ότι οι συνολικές αφίξεις τουριστών έχουν μειωθεί κατά 25% ετησίως με τους παραθεριστές να επιλέγουν να επισκεφθούν άλλες χώρες της Ασίας, όπως τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη.

Σχεδόν το 72% των τουριστικών πρακτόρων ανέφεραν κύμα ακυρώσεων τους τρεις τελευταίους μήνες – συνήθως μια έντονη τουριστική περίοδο για την Ινδία – κυρίως από τουρίστριες από χώρες όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία.

Ο μοιραίος ομαδικός βιασμός μιας 23χρονης Ινδής φοιτήτριας από έξι άνδρες σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί τον περασμένο Δεκέμβριο πυροδότησε την οργή σχετικά με την αντιμετώπιση των γυναικών στη χώρα, και από τότε υπήρξαν και άλλες επιθέσεις που αναφέρθηκαν ευρέως.

Μια Ελβετίδα ποδηλάτης υπέστη ομαδικό βιασμό στο κρατίδιο Madhya Pradesh τον περασμένο μήνα, ενώ μια τουρίστρια από τη Νότια Κορέα φέρεται ότι υπό την επήρεια ναρκωτικών βιάστηκε στο ίδιο κρατίδιο τον Ιανουάριο από το γιο του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

Τα περιστατικά αυτά έχουν “αυξήσει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των γυναικών ταξιδιωτών στη χώρα”, δήλωσε ο DS Rawat, γενικός γραμματέας του ASSOCHAM, το οποίο διεξήγαγε έρευνα σε 1.200 τουριστικά γραφεια σε διάφορες πόλεις.

Σχεδόν το 72% των τουριστικών πρακτόρων ανέφεραν μια σειρά ακυρώσεων τους τρεις τελευταίους μήνες – συνήθως μια πολυσύχναστη τουριστική περίοδος – κυρίως από γυναίκες επισκέπτες από χώρες όπως ο Καναδάς, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία.

Ο Rawat ανέφερε ότι η χειροτέρευση των προτύπων ασφάλειας και προστασίας ήταν οι βασικοί λόγοι για τη μείωση των τουριστών, αν και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας ήταν επίσης ένας παράγοντας. “Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο από τις ταξιδιωτικές οδηγίες που εκδίδονται από διάφορες χώρες για τους πολίτες τους που επισκέπτονται την Ινδία, ώστε να είναι προσεκτικοί και να την αποφεύγουν”, πρόσθεσε το ASSOCHAM.

Η συγκεκριμένη έρευνα αποτελεί κόλαφο στις προσπάθειες της ινδικής κυβέρνησης να ενισχύσει την τουριστική βιομηχανία σε μια περίοδο που η χώρα υστερεί σε οικονομικής ανάπτυξη.

Αλλά και στο άλλο άκρο του πλανήτη τα πράγματα δεν είναι καλύτερα: Ο βιασμός μιας Αμερικανίδας φοιτήτριας και ο ξυλοδαρμός του Γάλλου συντρόφου της, ενώ βρίσκονταν μέσα σε τουριστικό λεωφορείο στο Ρίο ντε Τζανέιρο, έχει προκαλέσει κύματα οργής και αγανάκτησης στη Βραζιλία. Το ζευγάρι, που ήταν σε ένα μίνι-μπας στην τουριστική περιοχή της Κοπακαμπάνα, δέχθηκε την επίθεση τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή από τρεις νεαρούς άνδρες.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι δύο ύποπτοι, ηλικίας 20 και 22 ετών, έχουν συλληφθεί, ενώ ένας τρίτος έχει εντοπιστεί. Ο εκπρόσωπος αρνήθηκε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες Τα θύματα είναι ηλικίας 21 και 23 ετών, και ήταν φοιτητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, σε μια πόλη που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει περίπου 2,5 εκατ. νέους, τον προσεχή Ιούλιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας (WYD).

Το θέμα της ασφάλειας, κυρίως των ξένων τουριστών, είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Η πόλη θα φιλοξενήσει φέτος εκατομμύρια επισκέπτες με τη διοργάνωση του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στο ποδόσφαιρο, με την παρουσία μάλιστα και του Πάπα Φραγκίσκου I, ενώ ακολουθούν δυο παγκόσμια γεγονότα, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2014 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2016.

Το έγκλημα έχει μειωθεί σημαντικά μετά την θέσπιση του μέτρου των ειδικών μονάδων της αστυνομίας που περιπολούν στις φαβέλες, αλλά εξακολουθεί να είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά πρότυπα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024