Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟι Βρετανοί στοχεύουν σε όλο και πιο μακρινές (χιλιομετρικά) διακοπές
Αποφυγή της ακριβής Ευρωζώνης

Οι Βρετανοί στοχεύουν σε όλο και πιο μακρινές (χιλιομετρικά) διακοπές

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί θα κατευθυνθούν για διακοπές στην Τουρκία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο το 2009, καθώς η αδύναμη λίρα έχει κάνει πλέον την Ευρώπη πολύ ακριβή, σύμφωνα με τις εταιρείες συναλλάγματος και τις ηγέτιδες εταιρείες της τουριστικής βιομηχανίας…

Όλο και περισσότεροι Βρετανοί θα κατευθυνθούν για διακοπές στην Τουρκία, την Αίγυπτο και το Μαρόκο το 2009, καθώς<…> η αδύναμη λίρα έχει κάνει πλέον την Ευρώπη πολύ ακριβή, σύμφωνα με τις εταιρείες συναλλάγματος και τις ηγέτιδες εταιρείες της τουριστικής βιομηχανίας.

Οι αριθμοί επισκεπτών προς την περιοχή που έχει ονομαστεί “Costa del Kasbah” αναμένεται να αυξηθούν μετά την πτώση της στερλίνας έναντι του ευρώ, η οποία έχει ανεβάσει το κόστος των διακοπών σε παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Τενερίφη ή η Algarve κατά 25%.

Ο ΑBTA αναφέρει ότι η ζήτηση για ταξίδια στην Αίγυπτο αυξήθηκε κατά 38% το 2008, ενώ η Τουρκία “ανέβηκε” έως και 32%, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και το 2009. Ενώ η λίρα αποδυναμώθηκε έναντι των περισσοτέρων νομισμάτων, το υψηλό κόστος μετακίνησης, η διαμονή και καθημερινά έξοδα σε χώρςς όπως η Ισπανία, η Κύπρος και η Γαλλία υποδηλώνουν ότι η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Μαρόκο εξακολουθούν να προσφέρουν καλύτερο “value for money”.

Εκπρόσωπος του ABTA δήλωσε: “Όπως έχουν αυτήν τη στιγμή τα πράγματα στις διεθνείς ισοτιμίες νομισμάτων, περιμένουμε οι άνθρωποι να συνεχίσουν να κοιτούν προς τη Βόρεια Αφρική και την Τουρκία, που προσφέρουν πολύ “value for money”και όπου μπορούν να βρουν ακόμη δείπνο για δύο με 20 λίρες”. Ορισμένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πίεση αυτή περικόπτοντας το κόστος των διακοπών στην Ισπανία.

Η εταιρεία Co-operative Travel αναφέρει ότι, ενώ οι τιμές σε λίρα στερλίνα των πακέτων διακοπών για το 2009 έχουν αυξηθεί κατά μέσο όρο κατά 18% τον προηγούμενο χρόνο, ένα τυπικό πακέτο διακοπών στον περιζήτητο τουρκικό προορισμό Dalman είχε αυξηθεί κατά 27%, σε σύγκριση με μια αύξηση μόλις 3% για το αντίστοιχο πακέτο διακοπών στη Μαγιόρκα.

Αεροπορικές εταιρείες διακοπών, όπως η Ryanair και η easyJet έχουν αυξήσει τις πτήσεις τους προς το Μαρόκο και την Τουρκία τους τελευταίους 18 μήνες. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Flyglobespan, η οποία πετά από περιφερειακά αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου σε προορισμούς διακοπών, δήλωσε: “Έχουμε προσθέσει μία επιπλέον εβδομαδιαία πτήση προς την Τουρκία από το Εδιμβούργο για την επόμενη χρονιά και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε κάτι παρόμοιο από τη Γλασκώβη. Η εμπειρία μας είναι ότι οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να πετούν προς τους παραθαλάσσιους προορισμούς και τις γνωστές και αγαπημένες περιοχές της Μεσογείου, αλλά πιθανόν θα περιορίσουν τις συνήθειες που έχουν όσον αφορά στα έξοδα, όταν είναι σε διακοπές”.

Ανταλλακτήρια συναλλάγματος έχουν αναφέρει επίσης αυξανόμενη ζήτηση για τα νομίσματα άλλων χωρών εκτός Ευρωζώνης, όπως είναι η Τυνησία, η Κροατία και η Βουλγαρία.

Ο Mark O`Sullivan, dealing director στην Currencies Direct, δήλωσε: “Σίγουρα παρατηρείται μεγαλύτερο ενδιαφέρον για νομίσματα εκτός Ευρωζώνης και η τάση αυτή είναι πιθανό να συνεχιστεί, καθώς ο κόσμος έχει αρχίσει να συζητά για τα σχέδια των διακοπών του για το επόμενο έτος. Φυσικά, έχουμε επίσης παρατηρήσει μια αντίστροφη αύξηση της ζήτησης, δηλαδή πολλούς Ευρωπαίους επισκέπτες που έρχονται στη Βρετανία για να κάνουν τα ψώνια τους. Το δολάριο παραμένει σταθερό, ακόμη και με την πρόσφατη πτώση. Η σημερινή διακύμανση είναι λίγο πολύ αυτή που ήταν πάντα, αλλά έχουμε `καλομάθει` τα τελευταία χρόνια, με την αναλογία των δύο δολαρίων ανά λίρα, και όλοι μας τρέχουμε στις ΗΠΑ για ψώνια”. Ο Mark O`Sullivan πρόσθεσε ακόμη ότι η νομισματική αστάθεια έχει δημιουργήσει κάποιους αναπάντεχους τυχερούς λόγω αυτής της κατάστασης. “Οι εκπατρισμένοι που πωλούν τα σπίτια τους στην Ισπανία ακριβώς στο μέσον της κρίσης του real estate, βρέθηκαν σε καλύτερη θέση, όταν μετέτρεψαν τα μετρητά τους από την πώληση σε λίρες στερλίνες”, είπε. “Επίσης, οι Γάλλοι και οι Ισπανοί αγοραστές ανακάλθυψαν ότι η αδυναμία της λίρας, σε συνδυασμό με την πτώση των τιμών των ακινήτων, έχει καταστήσει την αγορά ενός ακινήτου στη Βρετανία φθηνότερη έως και 50% από ό,τι πριν από δύο χρόνια”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024