Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsOn the Beach: Οι Βρετανοί τουρίστες κατευθύνονται μαζικά προς την Ελλάδα
Τάσεις

On the Beach: Οι Βρετανοί τουρίστες κατευθύνονται μαζικά προς την Ελλάδα

'Νικητές' των βρετανικών τουριστικών κρατήσεων αναδεικνύονται η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, που παρουσιάζουν διπλασιασμό των κρατήσεων σε σχέση με το 2014, ενώ οι κρατήσεις προς την Κρήτη εμφανίζουν θεαματική αύξηση κατά 54%.

Καθώς η Ελλάδα έφτασε σε μια συμφωνία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή με την Ευρωζώνη, τα στοιχεία που αφορούν στις κρατήσεις από τον κορυφαίο βρετανικό ΟΤΑ (Online Travel Agent) On the Beach, δείχνουν ότι οι Βρετανοί τουρίστες κατευθύνονται ομαδικά προς την Ελλάδα, με τις κρατήσεις να εμφανίζουν αύξηση κατά 46% σε σχέση με πέρυσι.

“Νικητές” των βρετανικών τουριστικών κρατήσεων αναδεικνύονται η Ζάκυνθος, η Σαντορίνη και η Μύκονος, που παρουσιάζουν διπλασιασμό των κρατήσεων σε σχέση με το 2014, ενώ οι κρατήσεις προς την Κρήτη εμφανίζουν θεαματική αύξηση κατά 54%.

Ο βρετανικός ΟΤΑ έχει επίσης παρατηρήσει μια σημαντικηή αύξηση στις κρατήσεις τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και την αύξηση να φτάνει το 11%. Η Κρήτη είναι ο πιο δημοφιλής ελληνικός προορισμός “τελευταίας στιγμής”, με άνοδο των κρατήσεων κατά 48%.

Ο Alistair Daly, Chief Marketing Officer του On the Beach σχολιάζει: “Τα στοιχεία μας δείχνουν ότι παρά τη δεινή οικονομική της κατάσταση, η Ελλάδα θα καλωσορίσει φέτος στις παραλίες της περισσότερους Βρετανούς τουρίστες σε σχέση με πέρυσι. Έχουμε δει μια σημαντική άνοδο στις κρατήσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες, κάτι το οποίο καταδεικνύει ότι μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στον προορισμό. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι καλά νέα για την ελληνική οικονομία”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024