Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΟριακή πτώση παρουσιάζουν οι κρατήσεις από τη Γερμανική αγορά

Οριακή πτώση παρουσιάζουν οι κρατήσεις από τη Γερμανική αγορά

Οριακή πτώση ύψους 3% περίπου παρουσιάζουν μέχρι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις από την Γερμανική αγορά για το 2004, σύμφωνα με στοιχεία της TUI…

Οριακή πτώση ύψους 3% περίπου παρουσιάζουν μέχρι αυτή τη στιγμή οι κρατήσεις από την Γερμανική αγορά για το 2004<...>, σύμφωνα με στοιχεία της TUI, ανακοίνωσε στην εκπομπή Business & Travel και στον Χάρη Ντιγριντάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΤ κος Γιάννης Πατέλλης.

Αναφερόμενος γενικά στις τάσεις που παρουσιάζει η γερμανική αγορά για το 2004, ο κος Πατέλλης δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αφού τουριστικοί προορισμοί όπως η Αίγυπτος, η Κύπρος και τα Κανάρια Νησιά παρουσιάζουν μέχρι αυτή τη στιγμή μείωση κατά 16%, 10% και 7% αντίστοιχα, ενώ η συρρίκνωση των κρατήσεων παγκοσμίως αυτή τη στιγμή αγγίζει το 8%. Όπως προαναφέρθηκε τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τον TUI αλλά και επιβεβαιώνονται και από τις επαφές του κυρίου Πατέλλη με τα γραφεία του ΕΟΤ στην Γερμανία.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ μιλώντας στο GBC και τον Χάρη Ντιγριντάκη εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά την ανατροπή του -3% και απέδωσε μεγάλη σημασία στον ρόλο των late bookings δηλώνοντας ότι και αυτή την χρονιά η τάση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής είναι πολύ ισχυρή. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κύριο Πατέλλη, οι Γερμανοί φέτος αντιμετωπίζουν τα προγράμματα των Τ.Ο. αλλά και των γραφείων του ΕΟΤ μόνο ως “πληροφοριακά στοιχεία”, αποφεύγοντας να κλείνουν από τώρα τα πακέτα των διακοπών τους.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο και κύριος ομιλητής στο Διεθνές Σεμινάριο για τον αθλητικό τουρισμό που διοργάνωσε το διεθνές Ινστιτούτο DSFT στο Βερολίνο.

Με αφορμή το θέμα της ομιλίας του “Αθλητισμός και Τουρισμός – Ολυμπιακοί αγώνες 2004”, ο κος Πατέλλης αναφέρθηκε σε έρευνα που διεξήγαγε ο ΕΟΤ σχετικά με την διαμόρφωση των τιμών στην Ελλάδα κατά την περίοδο των Αγώνων, σύμφωνα με την οποία η Αττική εκείνη την περίοδο θα είναι ένας πανάκριβος προορισμός. Ακόμα ο πρόεδρος του ΕΟΤ διαπίστωσε ότι μέχρι αυτή την στιγμή απουσιάζουν παντελώς τα ολυμπιακά πακέτα από τα εκτός Αττικής ξενοδοχεία κάτι που είναι ιδιαίτερα λυπηρό αφού από τους Αγώνες του 2004 πρέπει να επωφεληθεί όλη η χώρα και όχι μόνο η Αθήνα.

Για αυτό τον σκοπό ο κος Πατέλλης έκανε έκκληση μέσω της εκπομπής Business & Travel, να σπεύσει ο ιδιωτικός ξενοδοχειακός τομέας στις περιφέρειες να προσφέρει έστω και τώρα πακέτα προσφορών για την περίοδο της Ολυμπιάδας ώστε από αυτούς τους Αγώνες να έχει όλη η χώρα το μεγαλύτερο τουριστικό όφελος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024