Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠαρά την κρίση, η ITB ενδυναμώθηκε
ITB Βερολίνου

Παρά την κρίση, η ITB ενδυναμώθηκε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Η γενική εικόνα της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ΙΤΒ ήταν φέτος ενδυναμωμένη με αυξημένα τα νούμερα επισκεψιμότητας, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης φέτος επισκέφθηκαν την ΙΤΒ 110.000 επαγγελματίες επισκέπτες, εκ των οποίων το 42% ήταν από το εξωτερικό, παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε σχέση…

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Η γενική εικόνα της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ΙΤΒ ήταν φέτος ενδυναμωμένη<...> με αυξημένα τα νούμερα επισκεψιμότητας, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της έκθεσης φέτος επισκέφθηκαν την ΙΤΒ 110.000 επαγγελματίες επισκέπτες, εκ των οποίων το 42% ήταν από το εξωτερικό, παρουσιάζοντας αύξηση 4% σε σχέση με την περσινή έκθεση, και 180.000 απλοί επισκέπτες.

Παρόλα αυτά η κίνηση στο ελληνικό περίπτερο τις μέρες των επαγγελματιών φαινόταν χαμηλή σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά και σε σχέση με την κίνηση σε άλλα περίπτερα.

”Η κίνηση των επαγγελματιών παρέμεινε σταθερά σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ITB προσαρμόζεται ακόμα και σε περιόδους δύσκολης οικονομικής κατάστασης», ανακοίνωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος Δρας Christian Göke της Messe Berlin που διοργανώνει την έκθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η ITB έξι στους δέκα επισκέπτες δήλωσαν ότι η οικονομική κρίση δεν επηρέασε τις δουλειές τους. Παρόλα αυτά όμως δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι ταξιδιωτικές συνήθειες θα αλλάξουν. Το 52% των εκθετών πιστεύει ότι οι τουρίστες θα κάνουν μικρότερης διάρκειας διακοπές, το 60% πιστεύει ότι θα αυξηθεί θεαματικά ο εσωτερικός τουρισμός, και 68% των εκθετών αναμένουν ότι η ζήτηση για κρατήσεις τις τελευταίας στιγμής θα αυξηθεί ιδιαίτερα. Περισσότεροι από τους μισούς εκθέτες δήλωσαν ότι έχουν προσαρμόσει τα προϊόντα τους στις αλλαγές.

Σε έρευνα που έγινε από ανεξάρτητη ερευνητική εταιρία το 87% των εκθετών δήλωσε ότι βλέπει την έκθεση θετικά, ενώ το 91% ήδη δήλωσε ότι θα λάβει μέρος και του χρόνου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024