Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠροβλέψεις για αύξηση 10% της τουριστικής κίνησης
Συνάντηση Καραμανλή-Πετραλιά

Προβλέψεις για αύξηση 10% της τουριστικής κίνησης

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφτηκε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, για την πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας. Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, η αύξηση θα αγγίξει το 10% σε σχέση με πέρυσι

Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφτηκε χτες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή, για την πορεία της τουριστικής κίνησης<...>στη χώρα μας. Όπως ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά, η αύξηση θα αγγίξει το 10% σε σχέση με πέρυσι. Πέρυσι, είχαμε περίπου 15,5 εκατ. επισκέπτες. Φέτος, όπως καταλαβαίνετε, οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 16 εκατ. Και βέβαια να πω ότι παράλληλα έχουμε για φέτος, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μια αύξηση του τουριστικού συναλλάγματος, της τάξης του 9%. Να θυμίσω, επίσης, ότι το τουριστικό συνάλλαγμα ήταν πέρυσι 14,7 δισ. ευρώ”.

Η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για την απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, που αφορά στην αξιοποίηση της τουριστικής περιουσίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και της ΕΤΑ και συγκεκριμένα των κτημάτων Αφάντου, Αναβύσσου, του Καζίνο της Κέρκυρας και βέβαια των δύο Ξενία, της Βυτίνας και της Σκιάθου. Όπως επίσης και για την απόφαση της Διυπουργικής, σύμφωνα με την οποία ανοίγει ο δρόμος και για την αξιοποίηση πολλών άλλων τουριστικών ακινήτων και κτημάτων, που ανήκουν στον ΕΟΤ και στο Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

“Θεωρώ, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το οποίο γίνεται, διότι στον πολύ ανταγωνιστικό χώρο που κινούμαστε, ως προς τον τουρισμό, η Ελλάδα παίζει τον πρωταρχικό της ρόλο. Όπως πολλές φορές έχω πει, κυρίαρχο θέμα είναι η ποιότητα. Και αυτή την ποιότητα θα δώσουν οι νέες αυτές επενδύσεις, με διαγωνισμούς που δημοσιοποιούνται την επόμενη εβδομάδα και πάντοτε με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και βεβαίως με απόλυτη διαφάνεια. Μιλώ, δηλαδή, για διεθνείς διαγωνισμούς οι οποίοι θα είναι πλειοδοτικοί διαγωνισμοί” δήλωσε μεταξύ άλλων η κα Πετραλιά.

Εξερχόμενη από το Μέγαρο Μαξίμου, η υπουργός μίλησε και για το θέμα των πυρκαγιών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν θα επηρρεάσουν μακροπρόθεσμα τον τουρισμό. Όπως είπε: Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια εικόνα, ούτε για μείωση των αφίξεων, ούτε μείωση των κρατήσεων. Βεβαίως, η εικόνα της χώρας, που αυτή την ώρα περνάει αυτή τη δοκιμασία με τις φωτιές, έχει πάντοτε άμεση σχέση με τον τουρισμό, με την τουριστική εικόνα της χώρας. Πιο πολύ απ’ όλα μας πονάει όλους μας συναισθηματικά. Παίρνουμε τα μέτρα μας γι’ αυτό. Στη στρατηγική που ακολουθούμε, βλέπουμε κι αυτή τη διάσταση. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι, όπως πέρυσι, στις πυρκαγιές της Χαλκιδικής και της Μάνης, στηρίξαμε ως Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης αυτές τις περιοχές, ιδιαίτερα ως προς τη διαφήμιση, την ίδια μέριμνα θα έχουμε και για τις τουριστικές περιοχές που επλήγησαν τώρα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024