Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΠτώση της τάξεως 20%-30% των εσόδων του τουρισμού
Μελέτη της GBR Consulting στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Tourism & Property in Greece

Πτώση της τάξεως 20%-30% των εσόδων του τουρισμού

Πτώση της τάξεως 20-30% στα έσοδα από τον τουρισμό προβλέπει για τη τρέχουσα περίοδο σε σχέση με πέρυσι η GBR Consulting σε σχετική έρευνα που παρουσίασε χθες, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Tourism & Property in Greece, που διοργάνωσε η εταιρεία Real Travel Media Group

Πτώση της τάξεως 20-30% στα έσοδα από τον τουρισμό προβλέπει για τη τρέχουσα περίοδο σε σχέση με πέρυσι η GBR Consulting σε σχετική<...> έρευνα που παρουσίασε χθες, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Tourism & Property in Greece, που διοργάνωσε η εταιρεία Real Travel Media Group στο ξενοδοχείο King George Palace. Σύμφωνα με τη μελέτη, η πτώση των διανυκτερεύσεων δεν θα ξεπεράσει το επίπεδο του 15%, ενώ σε αντίστοιχο επίπεδο θα μειωθούν και οι τιμές των τουριστικών πακέτων που θα πωληθούν. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι ενδέχεται να ακολουθήσουν και άλλα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου, ενώ ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος για θέματα Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τόνισε την ανάγκη επανίδρυσης του κράτους, μίλησε για ολιγωρία από την πλευρά της κυβέρνησης αντιμετώπισης της κρίσης στον τουρισμό και δεσμεύτηκε για στήριξη των επενδυτών από την πλευρά του.

Ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη νεοσυσταθείσα Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Διαχείρισης και Εφαμρογής Δράσεων του Τομέα Τουρισμού, που θα ασκεί καθήκοντα δικαιούχου καθώς και καθήκοντα ενδιάμεσου φορέα στα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας για πράξεις αρμοδιότητας του υπουργείου.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, κ. Γεράσιμος Φωκάς, επεσήμανε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων, “εφόσον φυσικά τεθούν σε εφαρμογή όλα όσα ήδη εξαγγέλθηκαν”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Και συγκεκριμένα επεσήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξουν μέτρα: α) για την απασχόληση, β) την εποικοινωνία και γ) για τη διατήρηση της προσφοράς τουριστικών πακέτων και πτήσεων προς τη χώρα μας κατά τους μήνες της τουριστικής περιόδου, ώστε να μη χαθούν πτήσεις. Υπογράμμισε επιπλέον τη λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων, με στόχο να αντιμετωπισθεί η μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση περίοδος της αργής σχετικά ανάκαμψης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Resort Group International, κ. Graeme Grant, υποστήριξε ότι στην βρετανική αγορά η πτώση της ζήτησης έχει πλέον σταθεροποιηθεί αναφέροντας ότι μικρά σημάδια ανάκαμψης στην οικονομία αναμένονται από τα τέλη του 2009. Επίσης, προτάσεις διεξόδου από την κρίση, ανέδειξε o καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Bournemouth, κ. Mike Morgan.

Το συνέδριο αποτελείτο από τρεις θεματικές ενότητες. Συγκεκριμένα, στην πρώτη θεματική ενότητα της ημερίδας με θέμα “Ο αντίκτυπος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στους τομείς του τουρισμού – Δράσεις αντιμετώπισής της” ομιλητές ήταν, πέραν των παραπάνω, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, κ. Γιώργος Δρακόπουλος, ο ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ξενοδοχειακής αλυσίδας Aquis Hotels & Resorts, κ. John Kent και ο διευθύνων σύμβουλος της GBR Consulting, κ. Aρης Ίκκος.

Υπογραμίζεται ότι στη δεύτερη θεματική ενότητα της ημερίδας επικεφαλής τουριστικών επιχειρήσεων, κρατικών φορέων και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα ανέλυσαν τα κίνητρα για την πραγματοποίηση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα και αναφέρθηκαν στις προοπτικές των σύνθετων και όχι μόνο τουριστικών επενδύσεων. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Attica Ventures, κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, ο chief operating office της Dolphin Capital Partners, κ. Μιχάλης Τσιρίκος, ο διευθύνων σύμβουλος της Classical Hotels, κ. Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑ, δρ. Χάρης Κοκκώσης, η διευθύντρια μονάδας προσέλκυσης επενδυτών του Invest in Greece, δρ. Αγγέλα Μιχαλοπούλου, ο διευθυντής πωλήσεων Ελλάδος της Louis Hellenic Cruises, κ. Βασίλης Καραχάλιος κ.ά.

Στην τρίτη θεματική ενότητα με θέμα “Η Ευρωμεσογειακή Ένωση στον τομέα του τουρισμού – το περιβάλλον πόλος ζωής για τη Μεσόγειο”, βασικοί ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννης Μανιάτης, o προϊστάμενος “Πολιτικής συνοχής και εκτιμήσεων περιβαλλοντικών επιπτώσεων” στη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιώργος Κρεμλής, η αναπληρωτής πρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακής Συνεργασίας κα Βίκυ Πανταζοπούλου, ο πανεπιστημιακός και πρόεδρος του Πανελλήνιου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών, κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Χαράλαμπος Τσαρδανίδης κ.ά.

Θεσμικοί χορηγοί στο συνέδριο “Tourism & Property in Greece” ήταν το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης- ΕΟΤ, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας και η ΕΤΑ. Μέγας χορηγός ήταν η Dolphin Capital, η Costa Navarino και η Attica Ventures, ενώ χρυσοί χορηγοί ήταν οι εταιρείες Aquis Hotels & Resorts, Athens Airways, Aegean Airlines και Louis Hellenic Cruises. Σημειώνεται ότι το συνέδριο αποτέλεσε προάγγελο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Tourism & Property την οποία διοργανώνει η εταιρία Real Travel Media Group στο ολυμπιακό συγκρότημα Ελληνικού- εγκατάσταση ξιφασκίας- από τις 27 έως και τις 29 Μαρτίου 2009. Επισημαίνεται τέλος ότι η φετινή έκθεση έχει ως κύριο θέμα “Διακοπές μόνο στην Ελλάδα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024