Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠτώση των διεθνών πτήσεων τον Μάιο, λόγω SARS και οικονομικής ύφεσης

Πτώση των διεθνών πτήσεων τον Μάιο, λόγω SARS και οικονομικής ύφεσης

Οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων μειώθηκαν 21% τον Μάιο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου κυρίως λόγω του ιού της άτυπης πνευμονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA)…

Οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων μειώθηκαν 21% τον Μάιο, έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου κυρίως λόγω του ιού της άτυπης πνευμονίας, σύμφωνα<...> με ανακοίνωση της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA). Η χειρότερη πτώση αφορά στους προορισμούς της Ασίας και του Ειρηνικού, στους οποίους εστιάστηκε η κρίση, με πτώση 50,8%.

Τη μεγαλύτερη ζημιά υπέστησαν οι αμερικανικές αερογραμμές, οι οποίες επλήγησαν από τον πόλεμο του Ιράκ και την οικονομική κρίση, μεταφέροντας 20,6% λιγότερους επιβάτες στις διεθνείς πτήσεις, ενώ οι ευρωπαϊκές εταιρίες είδαν να μειώνεται το κοινό τους μόνον κατά 5,5%, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της IATA.

Αν και η κρίση του SARS είναι αυτή τη στιγμή σε υποχώρηση και η κυκλοφορία βελτιώθηκε τον Ιούνιο, ο γενικός διευθυντής της IATA Giovanni Bisignani δήλωσε ότι η πλήρης ανάκαμψη θα χρειαστεί κάποιο χρόνο.

“Μια αύξηση της κυκλοφορίας δεν σημαίνει επιστροφή στην κερδοφορία. Υπάρχουν μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις…οι αεροπορικές εταιρίες πρέπει να φανούν προσεκτικές για την αποκατάσταση των πτήσεων. Οι προσπάθειες περικοπής κόστους που κάνουν πρέπει να πολλαπλασιαστούν για να μπουν οι ισολογισμοί τους σε τάξη. Η IATA προβλέπει ότι τα μέλη της – που καλύπτουν το 95% των διεθνών πτήσεων – θα κλείσουν και το 2003, για τρίτη χρονιά στη σειρά με ζημιές, που ανέρχονται ετησίως σε 10 δις δολάρια, διανύοντας τη μεγαλύτερη κρίση στην 80χρονη ιστορία τους”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024