Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΣε 17 εκατ. επισκέπτες και σε 11 δισ. ευρώ έσοδα στοχεύει ο ελληνικός τουρισμός για το 2013
Philoxenia 2012

Σε 17 εκατ. επισκέπτες και σε 11 δισ. ευρώ έσοδα στοχεύει ο ελληνικός τουρισμός για το 2013

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ά αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Α. Θωμόπουλος δηλώνει ότι για το 2013 καταγράφεται μέχρι στιγμής αύξηση των προκρατήσεων από τη Βρετανία με προορισμό την Ελλάδα, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και από τη γερμανική αγορά.

Κομβικό ρόλο στην προσπάθεια προσέλκυσης περισσότερων τουριστών στη χώρα μας και μάλιστα από νέες ξένες αγορές, οι οποίες μέχρι στιγμής δε γνώριζαν το ελληνικό τουριστικό προϊόν, διαδραματίζει η 28η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, την οποία θα εγκαινιάσει στις 22 Νοεμβρίου η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Όπως επισήμανε κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO, κ. Πάρις Μαυρίδης, στη Philoxenia θα εκπροσωπηθούν και οι ιδιαίτερα σημαντικοί διεθνείς tour-operators Thomas Cook και Aurora Travel – Tours, με εκπροσώπους τους από την Ευρώπη και την Ασία, ενώ μεγάλη επιτυχία αποτελεί το γεγονός της συμμετοχής της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ένωσης UEFA.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ά αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, κ. Α. Θωμόπουλος, τόνισε ότι για το 2013 καταγράφεται μέχρι στιγμής αύξηση των προκρατήσεων από τη Βρετανία με προορισμό την Ελλάδα, ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα και από τη γερμανική αγορά. Ο ίδιος επισήμανε πως από νέες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό, όπως η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και Βραζιλία, μόνο η πρώτη έχει τύχει αντικείμενο μεθοδικής προσέγγισης από τους τουριστικούς φορείς της χώρας μας. Για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Θωμόπουλος είπε πως η μεγάλη εξάρτησή της από τον εσωτερικό τουρισμό, καταβαράθρωσε την τουριστική της κίνηση, ενώ για το 2012 εκτίμησε πως η συρρίκνωση των διανυκτερεύσεων στην πόλη (χωρίς να υπολογίζονται όσοι έρχονται από τη Λιβύη για νοσηλεία σε νοσοκομεία και ανάρρωση-διαμονή σε ξενοδοχεία) θα υπερβεί το 10%. Μάλιστα στάθηκε στο γεγονός πως καταγράφεται σημαντική υποχώρηση των επισκεπτών στην πόλη, οι οποίοι προέρχονται από το Ισραήλ, ενώ επιβραδύνεται και ο ρυθμός διεύρυνσης του τουριστικού ρεύματος από την Τουρκία.

Η αντιπρόεδρος του HATTA, κα Δέσποινα Αμαραντίδου, ανέφερε για τον συνεδριακό τουρισμό πως η Ελλάδα καταγράφει χειρότερη εικόνα φέτος, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, στο πεδίο της προσέλκυσης μεγάλων διεθνών συνεδρίων. Η αιτία είναι πως η Αθήνα φέτος δεν κατάφερε να φιλοξενήσει τόσα πολλά συνέδρια, όσα στο παρελθόν, ενώ η Θεσσαλονίκη καταγράφει στο κομμάτι αυτό ανοδική πορεία.

Ο κ. Χ. Σταμούλης, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο Συνέδριο Θρησκευτικού-Πολιτιστικού Τουρισμού, που πραγματοποιείται στις 22 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ν. Γερμανός” στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Έτσι σημείωσε πως ο θρησκευτικός τουρισμός είναι τουρισμός 12 μηνών, ενώ η Ελλάδα διαθέτει πολλούς ανεξερεύνητους θρησκευτικούς “θησαυρούς”, που δεν τους ξέρουν ούτε οι ίδιοι οι Έλληνες.

Ο γενικός διευθυντής της HELEXPO, κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, υπογράμμισε το γεγονός της παρουσίας νέων εκθετών στη Philoxenia, οι οποίοι δε συμμετείχαν ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση της Philoxenia 2012 πραγματοποιείται από τη HELEXPO, σε συνεργασία με την εταιρεία Artion Conferences & Events, ενώ η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA).

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς τα δεξιά): Δέσποινα Αμαραντίδου, αντιπρόεδρος HATTA, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και Ά αντιπρόεδρος της ΠΟΞ, Πάρις Μαυρίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HELEXPO, Χρυσόστομος Σταμούλης, πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του του διεθνούς συνεδρίου “Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Τουρισμός στην Νοτιανατολική Ευρώπη, Μοντέλα Ανάπτυξης- Δυνατότητες Συνεργασίας” και Γιάννης Παπακωνσταντίνου, γενικός διευθυντής της HELEXPO.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2023
27/03/2023
24/03/2023
23/03/2023
22/03/2023
21/03/2023