Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου
Κύπρος

Στο 80% η πληρότητα των ξενοδοχείων τον Ιούλιο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου

Έχει χαθεί ο μισός περίπου τουρισμός, που προερχόταν από τη ρωσική και ουκρανική αγορά, ενώ υπάρχουν ακόμα ξενοδοχεία που είναι κλειστά.

Ικανοποιημένοι δηλώνουν υπό τις περιστάσεις οι ξενοδόχοι της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, αφού οι πληρότητες του Ιουλίου έφτασαν στο 80%.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου κ. Δώρος Τάκκας δήλωσε ότι “ο Ιούλιος ήταν ο καλύτερος μήνας μέχρι σήμερα με τις πληρότητες να έχουν φτάσει στο 80% περίπου. Αναμένεται να συνεχιστεί η ροή τουριστών περίπου στα ίδια νούμερα και τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου. Ωστόσο επειδή οι περισσότερες κρατήσεις ξενοδοχείων είναι πλέον της τελευταίας στιγμής, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τους επόμενους μήνες, αφού τα πάντα κρίνονται από την οικονομική κατάσταση των χωρών από τις οποίες λαμβάνουμε τουρισμό και με τη σειρά της από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται”.

Ο κ. Τάκκας σημείωσε ότι υπό τις περιστάσεις οι ξενοδόχοι είναι ικανοποιημένοι από τις κρατήσεις και το τουριστικό ρεύμα που υπάρχει μέχρι σήμερα. “Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι έχουμε χάσει τον μισό περίπου τουρισμό που προερχόταν από τη ρωσική και ουκρανική αγορά, υπάρχουν ακόμα ξενοδοχεία που είναι κλειστά. Λόγω ακριβώς της πλήρους εξάρτησης από τις δύο συγκεκριμένες αγορές ορισμένοι έχουν πληρώσει μεγαλύτερο τίμημα από άλλους”.

Σύμφωνα με τον κ. Τάκκα φαίνεται ότι το 2023 θα είναι δύσκολη χρονιά. “Η οικονομική κατάσταση που υπάρχει ειδικά στη Βρετανία, που είναι η βασική μας πηγή τουριστικού ρεύματος, διαφαίνεται ότι θα επηρεάσει την Κύπρο άμεσα”.

Σχετικά με τα σχέδια των τουριστικών πρακτόρων για το 2023, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είπε: “Συνομιλώντας μαζί τους βλέπουμε πως υπάρχει μια άμυνα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την παγκόσμια οικονομία που επηρεάζεται λόγω ακριβώς του πολέμου”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024