Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤο 1,5 δισ. φτάνουν οι χαμένοι επιβάτες για τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Αερομεταφορές

Το 1,5 δισ. φτάνουν οι χαμένοι επιβάτες για τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια

Τα αεροδρόμια στην ΕΕ, την Ευρωζώνη, την Ελβετία και το Ην. Βασίλειο έχουν επί του παρόντος μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 86% κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με πέρυσι.

Η ACI Europe έδωσε στη δημοσιότητα τα τελευταία δεδομένα για την επιβατική κίνηση στην Ευρώπη, που δείχνουν κατάρρευση της εναέριας κυκλοφορίας και της αεροπορικής συνδεσιμότητας.

Συνεχιζόμενη απώλεια επιβατών λόγω περιορισμών από την καραντίνα
Τα συνολικά στοιχεία, που αντικατοπτρίζουν τα δεδομένα έως και τον Νοέμβριο, δείχνουν ότι η επιβατική κυκλοφορία έχει μειωθεί κατά 81% επί του παρόντος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, με το ρεκόρ χαμένων επιβατών του 1,5 δισεκατομμυρίου μέχρι στιγμής (στις 15 Νοεμβρίου).

Τα αεροδρόμια στην ΕΕ, την Ευρωζώνη, την Ελβετία και το Ην. Βασίλειο έχουν επί του παρόντος μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 86% κατά μέσο όρο, σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο Olivier Jankovec, γενικός διευθυντής της ACI Europe, δήλωσε: “Αυτά τα αεροδρόμια αντιμετωπίζουν μια επιταχυνόμενη πτωτική τάση στην επιβατική κυκλοφορία. Οι αεροπορικές εταιρείες συνεχίζουν να μειώνουν την προγραμματισμένη τους χωρητικότητα ως απάντηση στην περαιτέρω επέκταση των τοπικών lockdown σε πολλές χώρες – οι οποίες προσθέτουν μόνο περισσότερα προβλήματα σε αυτά που έχουν ήδη προκαλέσει οι σοβαροί διασυνοριακοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Όπως είναι τώρα τα πράγματα, η επιβατική κίνηση επιστρέφει και πάλι σε πλήρη κατάρρευση, παρόμοια με εκείνη του δεύτερου τριμήνου του έτους, όταν οι όγκοι μειώθηκαν κατά 96%”.

Η επιβατική κίνηση στην υπόλοιπη Ευρώπη παραμένει κάπως πιο ανθεκτική και επί του παρόντος μειώθηκε κατά 59%, ποσοστό που φαίνεται να είναι αρκετά σταθερό αυτήν τη στιγμή. Τα αεροδρόμια στη Ρωσία και την Τουρκία ξεπερνούν σαφώς τις άλλες αγορές, λόγω του σχετικού δυναμισμού της εγχώριας αγοράς τους.

Αυτή η κατάσταση έχει ανατρέψει την κατάταξη για τα κορυφαία 10 ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Τον Σεπτέμβριο, το αεροδρόμιο με τη μεγαλύτερη κίνηση ήταν αυτό της Αττάλειας με μόλις 2,25 εκατ. επιβάτες (-53,5%), ακολουθούμενο από το Sheremetyevo της Μόσχας (-53,5%), το Domodedovo επίσης της Μόσχας (-26,2%) και αυτό της Κωνσταντινούπολης (-71%).

Το London – Heathrow, που συνήθως κατέχει την πρώτη θέση, βρέθηκε μόλις στην 10η θέση, πίσω από το Παρίσι-CDG (8ο) και το Schiphol του Άμστερνταμ (9ο) – με αυτούς τους μεγάλους κόμβους να έρχονται πίσω από το Sabiha Gokcen της Κωνσταντινούπολης (5ο), το Vnukovo της Μόσχας (6ο) και αυτό της Αγίας Πετρούπολης (7η). Άλλοι σημαντικοί κόμβοι όπως η Φρανκφούρτη και το Μόναχο δεν κατάφεραν να φτάσουν καν στο top10.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024