Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileWorkshop του IFFIT για τη χρήση της τεχνολογίας στον τουρισμό
Τεχνολογία και τουρισμός

Workshop του IFFIT για τη χρήση της τεχνολογίας στον τουρισμό

Εκπρόσωποι από τις κορυφαίες τουριστικές επιχειρήσεις θα συζητήσουν στο workshop 'WTM Technology enabling travel organised by IFITT' για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την τεχνολογία, ενώ θα εξερευνήσουν το πως οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να ενισχύσουν την ταξιδιωτική εμπειρία.

Η Διεθνής Ομοσπονδία IT και Ταξιδίων & Τουρισμού (IFITT) διοργανώνει workshop με τίτλο “WTM Technology enabling travel organised by IFITT”, κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης του Λονδίνου World Travel Market (WTM) 2012. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου και ώρες 10:00-12:30 στο South Gallery Room της έκθεσης, στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου.

Στο σεμινάριο εκπρόσωποι από τις κορυφαίες επιχειρήσεις ταξιδιών και τουρισμού θα συζητήσουν για τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό και την τεχνολογία, ενώ θα εξερευνήσουν το πως οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις μπορούν να ενισχύσουν την ταξιδιωτική και τουριστική εμπειρία. Η εμπειρική οικονομία γίνεται όλο και περισσότερο σημαντική έννοια στη σύγχρονη κοινωνία, καθώς και στις επιχειρήσεις. Ο τουρισμός αποτελεί παραδοσιακά μια “βιομηχανία” υπηρεσιών, πάντα στην “πρώτη γραμμή” της εμπειρικής οικονομίας. Ως εκ τούτου, για τις τουριστικές επιχειρήσεις, ο σχεδιασμός και η προσφορά μοναδικών και αξέχαστων εμπειριών για τους καταναλωτές έχουν καταστεί επιτακτικές ανάγκες. Την ίδια στιγμή, οι πρόσφατες τεχνολογικές δυναμικές εξελίξεις δημιουργούν ευκαιρίες για προσαύξηση της αξίας των ήδη υψηλού επιπέδου τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο πρόεδρος της IFITT, καθηγητής κ. Δημήτριος Μπούχαλης, δήλωσε: “Καθώς ο τουρισμός και η αναψυχή αναγνωρίζονται όλο και περισσότερο ως “βιομηχανίες δημιουργίας εμπειριών”, πρέπει να ερευνήσουμε το πως η τεχνολογία και οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω αυτής θα είναι κρίσιμες για την ανάπτυξη και την παροχή δυναμικών τουριστικών εμπειριών. Τα Κοινωνικά Δίκτυα, οι mobile τεχνολογίες, η ‘επαυξημένη πραγματικότητα’ και η ‘gaming’ εμπειρία θα μας δώσει τα τεχνολογικά εργαλεία για την ανάπτυξη αυτών των εμπειριών”. Η εκδήλωση θα διερευνήσει αυτόν ακριβώςτον ιδιαίτερα συναρπαστικό χώρο και να αναπτύξει συζητήσεις για το πως οι επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, των ταξιδιών, της κρουαζιέρας, των αερομεταφορών, της ξενοδοχίας, καθώς και οργανισμοί διαχείρισης προορισμών, έχουν εφαρμόσει με επιτυχία τις πρόσφατες τεχνολογίες, προκειμένου να ενισχύσουν τις εμπειρίες για τους πελάτες τους.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο καθηγητής κ. Δημήτριος Μπούχαλης. Στους ομιλητές από την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα περιλαμβάνονται οι: Noel Hunwick (ιδιοκτήτης του Inamo Restaurant, Λονδίνο), Rainer Schuster (ιδρυτής της Pixtri OG, Αυστρία), Robin Worsnop, (πρόεδρος της Edinburgh Tourism Action Group), Mathias Schattleitner (Operations Manager, Ski Amade), Carlo Fontana (γενικός διευθυντής, Hotel Lugano Dante), William Beckler (διευθυντής Καινοτομίας, lastminute.com) και Barbara Neuhofer (eTourismLab, Bournemouth University).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024