Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΑλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια των Αμερικανών τουριστών λόγω πληθωρισμού
Έρευνα

Αλλαγές στα ταξιδιωτικά σχέδια των Αμερικανών τουριστών λόγω πληθωρισμού

Περισσότεροι από 6 στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ είναι πιθανό να κάνουν τουλάχιστον μία φορά διακοπές φέτος το καλοκαίρι. Όμως, μόλις το 12% θα ταξιδέψει διεθνώς και το 11% θα κάνει κρουαζιέρα.

Σχεδόν 7 στους 10 ενήλικες των ΗΠΑ (69%) που δηλώνουν ότι θα κάνουν διακοπές αυτό το καλοκαίρι προβλέπουν αλλαγές στα σχέδιά τους λόγω του υψηλού επιπέδου πληθωρισμού που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η αμερικανική οικονομία. Σύμφωνα με νέα μελέτη της Bankrate, η πραγματοποίηση λιγότερων ταξιδιών και ταξίδια μικρότερων αποστάσεων (και τα δύο 25%) ήταν οι κορυφαίες αναμενόμενες τροποποιήσεις. Λίγο λιγότερο από το 1/4 θα εμπλακεί σε φθηνότερες δραστηριότητες (23%) και θα επιλέξει λιγότερο ακριβά καταλύματα ή/και προορισμούς (22%).

“Ενώ πολλοί άνθρωποι δηλώνουν ότι ενδέχεται να περικόψουν τα σχέδια των καλοκαιρινών τους διακοπών, υποψιάζομαι ότι η ζήτηση θα υπερισχύσει των υψηλότερων τιμών”, δήλωσε ο Ted Rossman, Senior Industry Analyst στην Bankrate. “Οι Αμερικανοί ξοδεύουν επιθετικά παρά τον υψηλό πληθωρισμό και τα αρνητικά στατιστικά στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα. Έχουμε αρχίσει να βλέπουμε μια μετατόπιση από τις δαπάνες για αγαθά στις δαπάνες για υπηρεσίες. Αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, μπαρ και εστιατόρια, όλα αναφέρουν μεγάλη ζήτηση. Μετά από μια παύση δύο ετών λόγω COVID, νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν εκεί έξω αυτό το καλοκαίρι, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να πληρώσουν υψηλότερες τιμές και ενδεχομένως να περικόψουν τις αποταμιεύσεις τους ή να δανειστούν”.

Συγκεκριμένα, λίγο περισσότερο από ένα χρόνο αφότου άρχισαν ευρέως οι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 και οι επακόλουθες μεταλλάξεις φαίνεται να μειώνονται σε σοβαρότητα, περισσότεροι από 6 στους 10 ενήλικες στις ΗΠΑ (61%) λένε ότι είναι πιθανό να κάνουν τουλάχιστον μία φορά διακοπές αυτό το καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένης μιας διαμονής στη χώρα τους.

Όσο πιο νέος είσαι, τόσο πιο πιθανό είναι να προγραμματίσεις καλοκαιρινές διακοπές. Πάνω από 7 στους 10 (72%) “Gen Zers” (ηλικίες 18-25), 65% των “millennials” (ηλικίες 26-41), 61% των “Gen Xers” (ηλικίες 42-57) και 58% των “Baby Boomers” (ηλικίες 58-76) είναι πολύ ή κάπως πιθανό να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος.

Η πιθανότητα καλοκαιρινών διακοπών αυξάνεται επίσης με το εισόδημα και μεταξύ γονέων. Τα 3/4 (75%) των ενηλίκων στις ΗΠΑ με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα 100.000 δολ. ή περισσότερο λένε ότι θα κάνουν διακοπές σε σύγκριση με το 56% όσων κερδίζουν κάτω από 50.000 δολ. Ομοίως, το 75% των γονέων με παιδιά κάτω των 18 ετών είναι πιθανό να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές έναντι 61% με ενήλικα παιδιά και 56% των μη γονέων.

Οι πιο συνηθισμένοι προορισμοί είναι οι παραλίες (37%), οι διακοπές στις ΗΠΑ (28%) και οι πόλεις (27%). Επίσης, το 21% σχεδιάζει να επισκεφθεί εθνικά πάρκα, το 17% δήλωσε ότι προτιμα το κάμπινγκ και το 14% τα πάρκα αναψυχής. Μόλις το 12% θα ταξιδέψει διεθνώς και το 11% θα κάνει κρουαζιέρα.

Οι παραλίες είναι ο κορυφαίος προορισμός μεταξύ των “Gen Zers”, των “millennials”, των “Gen Xers” και των “boomers”μ που σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές φέτος. Οι “millennials” (45%) και οι γονείς παιδιών κάτω των 18 ετών (46%) φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μανιώδεις εραστές της παραλίας.

Μεταξύ εκείνων που δε σχεδιάζουν να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές, η πιο κοινή εξήγηση (με διαφορά) είναι ότι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά (48%). Το επόμενο ήταν το δε με ενδιαφέρει να κάνω διακοπές αυτήν τη στιγμή” (27%) και οι ανησυχίες για τον COVID-19 (20%). Η υγεία/ηλικία (15%), οι πάρα πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις (12%), ο προγραμματισμός διακοπών για άλλη φορά (11%) και η αδυναμία λήψης άδειας από την εργασία (10%) βρέθηκαν πιο κάτω στη λίστα.

Σε σύγκριση με άλλες γενιές, οι “Gen Xers” ξεχωρίζουν. Το 58% που είναι απίθανο να κάνει καλοκαιρινές διακοπές είπε ότι οφείλεται στο ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Ο χρόνος αμειβόμενων διακοπών είναι ένα κοινό προνόμιο που δίνουν οι περισσότεροι εργοδότες. Ωστόσο, μόνο το 33% των Αμερικανών εργαζομένων που λαμβάνουν ένα καθορισμένο ποσό αμειβόμενου χρόνου διακοπών σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει όλες αυτές τις ημέρες το 2022 (κάτω από το 40% που σκόπευε να χρησιμοποιήσει όλες τις ημέρες του σε παρόμοια έρευνα της Bankrate τον Μάρτιο του 2019). Ένα 19% σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει σχεδόν όλο το χρόνο που του έχει δοθεί. Προσθέτοντας στο 18% που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει περίπου το μισό από αυτό, μένει περισσότερο από το 1/4 (30%) που δηλώνει ότι λαμβάνει χρόνο αμειβόμενων διακοπών, αλλά θα χρησιμοποιήσει λιγότερο από το μισό φέτος. Το 8% όσων λαμβάνουν ένα καθορισμένο ποσό αμειβόμενου χρόνου διακοπών λένε ότι δε θα το χρησιμοποιήσουν καθόλου.
Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024