Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑβραμόπουλος: Αύξηση μεγαλύτερη του 12% εμφάνισε η φετινή τουριστική κίνηση

Αβραμόπουλος: Αύξηση μεγαλύτερη του 12% εμφάνισε η φετινή τουριστική κίνηση

Ανοδική εξακολουθεί να παραμένει η πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, όπως ισχυρίστηκε χτες, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2005, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, στα πλαίσια συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος

Ανοδική εξακολουθεί να παραμένει η πορεία της τουριστικής κίνησης στη χώρα μας, όπως ισχυρίστηκε χτες, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2005, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού,<...>στα πλαίσια συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα, στην ομιλία του, ο κ. Αβραμόπουλος, τόνισε ότι η εξέλιξη της τουριστικής κίνησης συνεχίζει την ανοδική της πορεία το μήνα Σεπτέμβριο, αλλά και το μήνα Οκτώβριο, ειδικότερα μάλιστα σε ό,τι αφορά στα τουριστικά καταλύματα ποιότητας.

Ακόμα, βασιζόμενος σε στοιχεία του διεθνούς αεροδρομίου `Ελευθέριος Βενιζέλος`, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι “η κίνηση φέτος έχει παρουσιάσει αύξηση άνω του 12% για τους ξένους επιβάτες, ενώ ταυτόχρονα οι πτήσεις τσάρτερ διπλασιάστηκαν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004″.

Όσον αφορά στη συνέχεια στις τρέχουσες συναλλαγές και τις οποίες παρουσίασε ο κ. Αβραμόπουλος, η Τράπεζα της Ελλάδος γνωστοποίησε ότι οι ακαθάριστες εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 6,1% σε σύγκριση με την περσινή, περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναφερόμενος στα γραφεία εξωτερικού του Ε.Ο.Τ., που αποτελούν, κατά τον Υπουργό, “μέρος της εικόνας της χώρας μας σε ολόκληρο τον κόσμο, πέραν της ουσιαστικής δουλειάς και αποστολής που έχουν αναλάβει”, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι “έχουν ήδη μπει σε τροχιά αναβάθμισης και ανανέωσης του προσωπικού τους και μέσα σε λίγες μέρες με την υιοθέτηση κοινής υπουργικής απόφασης, θα ενισχυθούν και θα στελεχωθούν με 30 νέα στελέχη υψηλών προδιαγραφών, με ανώτατες σπουδές, γλωσσομάθεια και εμπειρία”.

Σχετικά με την χτεσινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε στην ομιλία του ότι “αποτελεί μια ημέρα εορτασμού της επιθυμίας του σύγχρονου πολίτη του κόσμου να ταξιδεύει πέρα από τα όρια της ψυχαγωγίας προς τη μάθηση, τη γνώση, την επικοινωνία και την παγκόσμια συνεννόηση και φιλία”. “Για μας”, πρόσθεσε “η σημερινή ημέρα ας είναι η αφορμή ν` αναλογιστούμε και να προβληματιστούμε για το μέλλον του ελληνικού τουρισμού”.

“Στη σύγχρονη πραγματικότητα οι μεταφορές και ο τουρισμός έχουν αλληλένδετη και παράλληλη ανάπτυξη συνέχισε ο Υπουργός, τονίζοντας ότι “οι μεταφορές αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού”. Ειδικότερα, ανέφερε τα εξής: “Η πολυδιάσπαση του ελληνικού γεωγραφικού χώρου σε πολλά μικρά νησιά και διάσπαρτους τουριστικούς προορισμούς, καθιστούν καταλυτική τη σωστή λειτουργία τόσο των εναέριων όσο και θαλάσσιων μεταφορών για την ανάπτυξη του τουρισμού. Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στη βελτίωση των υποδομών και στην ανάπτυξη των θαλασσίων και εναέριων μεταφορών. Με την προοπτική αυτή ο τουρισμός εξαρτάται από τις μεταφορές, αλλά παράλληλα δημιουργεί τη ζήτηση για την ανάπτυξη και στήριξη των μεταφορών και έτσι ταυτόχρονα συμβάλλει έμμεσα στη βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής για πολλούς τουριστικούς τόπους της χώρας”.

Τέλος, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του ετήσιου φόρουμ για τον Παγκόσμιο Τουρισμό την 18η Φεβρουαρίου 2006. Στο Φόρουμ αυτό, όπως συμπλήρωσε ο Υπουργός “αναμένεται να αποφασιστεί η μόνιμη εγκατάσταση στην πατρίδα μας παρατηρητηρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού, με άξονα δράσης την περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024