Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών στην Ισπανία

Αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις των Γερμανών τουριστών στην Ισπανία

Οι προορισμοί της Ισπανίας γίνονται όλο και πιο αγαπητοί στους Γερμανούς τουρίστες, που αποτελούν την δεύτερη πιο σημαντική αγορά για την χώρα, μετά από αυτή της Βρετανίας, σύμφωνα με τα […]

Οι προορισμοί της Ισπανίας γίνονται όλο και πιο αγαπητοί στους Γερμανούς τουρίστες, που αποτελούν την<...> δεύτερη πιο σημαντική αγορά για την χώρα, μετά από αυτή της Βρετανίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της χώρας για τις διεθνείς τουριστικές της αφίξεις. Μάλιστα, η Ισπανία στους πρώτους εννιά μήνες του 2004 παρουσίασε 2% αύξηση στις αφίξεις των Γερμανών, καθώς την επισκέφτηκαν περίπου 8 εκατ. άτομα. Η Μαγιόρκα, που προσελκύει το 40% των Γερμανών τουριστών όλης της Ισπανίας σημείωσε αύξηση στις αφίξεις της, της τάξης του 8,4%, αλλά τα Κανάρια Νησιά σημείωσαν πτώση στις αφίξεις των Γερμανών, που έφτασε το 14%. Η Καταλονία κατάφερε να παρουσιάσει αύξηση στις αφίξεις κατά 15%, συγκεντρώνοντας 1,3 εκατ. Γερμανούς τουρίστες, χάρη στις νέες αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους.

Παρόλα αυτά όμως, τα Γερμανικά ταξιδιωτικά γραφεία παρουσίασαν τον προηγούμενο μήνα πτώση στις πωλήσεις των πακέτων διακοπών αναψυχής, που άγγιξε το 6,2%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που πραγματοποιήθηκε στις πωλήσεις ταξιδιωτικών πακέτων από τον οργανισμό `TATS`. Ειδικότερα, από την έρευνα προέκυψε ότι οι πωλήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων μειώθηκαν κατά 7%, όπως είχε συμβεί και τον Σεπτέμβριο, όταν τα ταξιδιωτικά γραφεία είχαν κάνει προκρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων από τον Αύγουστο, ώστε να κερδίσουν τις προμήθειες τους, οι οποίες θα έπαυαν να ισχύουν από 1η Σεπτεμβρίου.

Τα `άλλα` έσοδα, που τώρα περιλαμβάνουν τους νέους ναύλους των εισιτηρίων και τις νέες χρεώσεις των υπηρεσιών, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 22,3% τον Οκτώβριο. Αποτέλεσμα αυτών των μειωμένων πωλήσεων, ήταν τα έσοδα των 2.050 ταξιδιωτικών πρακτορείων, που συμμετείχαν στην έρευνα, να παρουσιάσουν μείωση τον Οκτώβριο μήνα, που άγγιξαν το 4,4%. Πάντως γενικά στους πρώτους δέκα μήνες του 2004, οι πωλήσεις των πακέτων ταξιδιών αναψυχής εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 7%, των αεροπορικών εισιτηρίων αύξηση 12,6% και γενικά τα έσοδα 10% αύξηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024