Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςBooking.com: Τα παιδιά ψηφίζουν Ελλάδα, Βραζιλία και ΗΠΑ ως κορυφαίους προορισμούς για διακοπές
Έρευνα

Booking.com: Τα παιδιά ψηφίζουν Ελλάδα, Βραζιλία και ΗΠΑ ως κορυφαίους προορισμούς για διακοπές

Τα συμπεράσματα έρευνας της Booking.com σε περισσότερα από 22.500 παιδιά διεθνώς ανέδειξαν την Ελλάδα, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ ως τους κορυφαίους προορισμούς για τα παιδιά για φέτος, με τις τρεις χώρες να συνιστώνται από τους νέους που τις επισκέφθηκαν.

Περισσότερα από 22.500 παιδιά απ’όλο τον κόσμο δήλωσαν στην Booking.com τι ακριβώς θέλουν από τις οικογενειακές τους διακοπές: Ισχυρή και γρήγορη σύνδεση Wi-Fi και ευκαιρία να βγάλουν ωραίες φωτογραφίες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι τα απολύτως απαραίτητα για τους εφήβους, ενώ για τους νεότερους (5-11 ετών) αρκούν μια πισίνα και άφθονο παγωτό.

Λέγεται ότι “από το μικρό παιδί μαθαίνεις την αλήθεια” και έτσι, αυτό το καλοκαίρι, η Booking.com αποφάσισε να ρωτήσει τα παιδιά ανά τον κόσμο για το τι ακριβώς θέλουν από την οικογενειακή τους απόδραση. Πάνω από 22.500 σχόλια συλλέχθηκαν από παιδιά σε όλο τον κόσμο μετά τις διακοπές τους, και τα ευρήματα όχι μόνο αποκαλύπτουν τους σημαντικότερους παράγοντες που τα κρατούν χαρούμενα – από κρεβάτια στα οποία μπορούν να χοροπηδούν μέχρι εξεζητημένα δείπνα – αλλά και τους προορισμούς με τις καλύτερες βαθμολογίες.

Τα πορίσματα ανέδειξαν την Ελλάδα, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ ως τους κορυφαίους προορισμούς για τα παιδιά αυτήν τη χρονιά, με τις τρεις χώρες να συνιστώνται από τους νέους που τις επισκέφθηκαν. Επίσης, οι οικογένειες μπορούν να βρουν στις χώρες αυτές τα πιο σημαντικά στοιχεία των διακοπών ενός παιδιού, όπως τις απογευματινές δραστηριότητες, τα καταλύματα κοντά σε παραλίες και ευκαιρίες για αναρτήσεις στα Social Media. Στην Ιαπωνία, το Μεξικό και τον Καναδά δόθηκαν επίσης εύσημα από τα παιδιά, δείχνοντας πως διαφορετικοί μεταξύ τους προορισμοί είναι πιο προσιτοί και φιλικοί προς τις οικογένειες από ποτέ.

BEST RATED DESTINATIONS BY 5-11 YEAR OLDS

US

A pool/cool water slides

Greece

Near the beach

Brazil

Activities I can’t do at home

Canada

Evening activities so I can stay up late

Mexico

Other kids to play with

 

BEST RATED DESTINATIONS BY 12-15 YEAR OLDS

Japan

Wi-Fi/Fast internet connection

US

A pool

US

Lots of activities

Greece

Near the beach

Brazil

The chance to take cool photos for my social media accounts

Οι σημερινοί έφηβοι (12-15 ετών), δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη διατήρηση σε επαφή με τους φίλους τους που βρίσκονται πίσω στο σπίτι. Ειδικότερα:

  • Η πλειοψηφία (89%) των παιδιών 12-15 ετών δίνουν προτεραιότητα στην ισχυρή σύνδεση Wi-Fi ως κάτι απαραίτητο
  • Το να έχουν την ευκαιρία να βγάλουν καλές φωτογραφίες για τα social media ήταν σημαντικό για τα μισά σχεδόν παιδιά (44%)
  • Το να μένουν κοντά σε μια πισίνα ή την παραλία και να απολαμβάνουν πολλές δραστηριότητες επίσης κατατάσσονται στην κορυφή των πέντε σημαντικότερων παραγόντων
  • Αντίθετα, μόνο το 1/4 (25%) αυτών στις ηλικίες 12-15 ετών πιστεύουν ότι είναι σημαντικό να κάνουν φιλίες με άλλα παιδιά στις διακοπές

SERVING A LATE BREAKFAST (12-15 YEAR OLDS)

Croatia

75%

Greece

73%

Austria

69%

Italy

65%

Germany

65%

 

COOL SOCIAL MEDIA SHOTS

(12-15 YEAR OLDS)

Brazil

93%

Russia

90%

Greece

88%

Croatia

87%

Netherlands

87%

Στον αντίποδα, τα παιδιά 5-11 ετών είναι πολύ πιο κοινωνικά και θέλουν διακαώς για τις διακοπές τους μια πισίνα ή μια παραλία. Ακόμη:

  • Το να μένουν κοντά σε μια πισίνα / νεροτσουλήθρες (73%) ή την παραλία (58%) θεωρούνται οι δύο κορυφαίες προτεραιότητες για τα παιδιά ηλικίας 5-11. Ακολουθούν δραστηριότητες που δεν μπορούν να κάνουν στο σπίτι (54%)
  • Τα παιχνίδια με τα άλλα παιδιά είναι σημαντικά για σχεδόν το ήμισυ των ερωτηθέντων (42%), και πάνω από το 1/3 θα ήθελε να φάει όσο παγωτό μπορεί στις διακοπές του (34%) και τα τρόφιμα που συνήθως δεν επιτρέπονται στο σπίτι (32%)
  • Ένα στα πέντε παιδιά θέλει να μείνει σε ένα δωμάτιο μεγαλύτερο από ό,τι έχει στο σπίτι του (24%) και με κρεβάτια με ελατήρια, που να μπορεί να χοροπηδά πάνω τους (22%), ενώ ένα στα δέκα (10%) περιμένει από το προσωπικό να είναι καλό στο να λέει αστεία.

STAYING NEAR THE BEACH (5-11 YEAR OLDS)

Greece

90%

Croatia

89%

Portugal

81%

Spain

77%

Mexico

77%

 

STAYING NEAR THE BEACH

(12-15 YEAR OLDS)

Greece

70%

Croatia

70%

Mexico

53%

Portugal

52%

Spain

50%

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024