Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔημοφιλής και ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

Δημοφιλής και ασφαλής τουριστικός προορισμός η Ελλάδα

Οι πολίτες πέντε μεγάλων κρατών (ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία), στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε στις χώρες αυτές, για λογαριασμό της “Aθήνα 2004” αμέσως μετά τους Αγώνες, από την κοινοπραξία Mrb, Vprc, Research International, απάντησαν ότι η Ελλάδα αποτελεί…

Οι πολίτες πέντε μεγάλων κρατών (ΗΠΑ, Μεγ. Βρετανία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία), στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε<...> στις χώρες αυτές, για λογαριασμό της “Aθήνα 2004” αμέσως μετά τους Αγώνες, από την κοινοπραξία Mrb, Vprc, Research International, απάντησαν ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που διοργάνωσε τεχνικά άρτιους και με ανθρώπινη διάσταση Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απέκτησε θετική άποψη για την Ελλάδα μετά τους Αγώνες, σε σχέση με τα όσα άκουσαν ή είδαν στο διάστημα αυτό. Μάλιστα, το 38,7% των Αμερικανών εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Ελλάδα στο μέλλον, βάζοντάς την στη δεύτερη θέση, αμέσως μετά την Ιταλία. Οι Γερμανοί αποτελούν τους μεγαλύτερους “πελάτες” της Ελλάδας, σε ό,τι αφορά την πρόθεσή τους να ταξιδέψουν στη χώρα μας για διακοπές.

Mέσω τηλεόρασης

Σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων έδειξε μεγάλο έως τεράστιο ενδιαφέρον και η πληροφόρησή τους έγινε κυρίως μέσω των τηλεοπτικών καναλιών, των περιοδικών και των διαφημίσεων. Το 90% των Αμερικανών και το 93% των Ευρωπαίων χαρακτήρισε τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας επιτυχημένους, ενώ το 40% των ερωτηθέντων θεωρεί τους Αγώνες της Αθήνας, τους καλύτερους που έχουν διοργανωθεί στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της “Aθήνα 2004”, από τα στοιχεία της έρευνας συνάγεται το συμπέρασμα ότι “μετά την επιτυχία των Αγώνων, η Ελλάδα αναβαθμίζεται σε σύγκριση με τους τουριστικούς ανταγωνιστές της, ξεπερνώντας στην αγορά των ΗΠΑ ακόμα και την Ισπανία, ενώ στην ευρωπαϊκή αγορά συναγωνίζεται την Ιταλία και ξεπερνάει σημαντικά την Ισπανία”.

Προκύπτει, επίσης, ότι ποσοστό 41,3% στις ΗΠΑ και 48% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη παρακολούθησαν από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες την Τελετή Eναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, ανεβάζοντας στα ύψη τους δείκτες τηλεθέασης. H Τελετή Eναρξης άρεσε πολύ στις ΗΠΑ σε ποσοστό 65% και σε ποσοστό 61,1% κατά μέσο όρο στην Ευρώπη. Αξίζει να επισημανθεί το υψηλό ποσοστό στην Ισπανία (68%), τη Γερμανία (64,8%) και τη Γαλλία (62,9%).

H έρευνα

Συγκεκριμένα, η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-22 Σεπτεμβρίου 2004 στις ΗΠΑ (1.001 άτομα), στην Ισπανία (502 άτομα), στη Γερμανία (507 άτομα), στην Αγγλία (519 άτομα) και στη Γαλλία (502 άτομα). Πρόκειται για μια τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση του ειδικού συστήματος τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Η επιλογή των ερωτώμενων έγινε με τυχαίο τρόπο μεταξύ των ενήλικων μελών του κάθε νοικοκυριού. Ακολουθήθηκε η διαδικασία της τυχαίας επιλογής τηλεφωνικών αριθμών (random calling). Η έρευνα διεξήχθη σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας που ορίζουν ο ΣΕΔΕΑ και η ESOMAR.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024