Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΔιεθνείς ΤάσειςΕλλάδα και Ισπανία οι πιο φιλικές χώρες για οικογενειακές διακοπές για τους Βρετανούς
Έρευνα

Ελλάδα και Ισπανία οι πιο φιλικές χώρες για οικογενειακές διακοπές για τους Βρετανούς

Η Ρόδος ανακηρύσσεται ο κορυφαίος προορισμός για οικογενειακές διακοπές, στην 7η θέση μεταξύ των 20 πρώτων. Ακολουθούν (από Ελλάδα) η Κέρκυρα στην 8η θέση, η Ζάκυνθος στην 14η, η Χαλκιδική στην 18η και η Μύκονος στην 19η θέση.

Η Columbus Direct ανέλυσε σε έρευνά της τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών σε απόσταση 5 ωρών ή λιγότερο με αεροπλάνο από το Λονδίνο και ανακάλυψε τους 20 κορυφαίους. Οι προορισμοί έλαβαν ένα συνολικό σκορ με άριστα το 100 και αναμετρήθηκαν με βάση τον αριθμό των φιλικών προς τις οικογένειες ξενοδοχείων, τον αριθμό των εστιατορίων φιλικών προς τα παιδιά, τον αριθμό των δραστηριοτήτων που κρίθηκαν κατάλληλες για τα παιδιά, τον χρόνο πτήσης από το Λονδίνο και την απόσταση από το αεροδρόμιο προς την πλησιέστερη τοποθεσία διακοπών.

Το Algarve στην Πορτογαλία, κατατάσσεται ως ο απόλυτος οικογενειακός προορισμός με ένα εντυπωσιακό σκορ 78/100 – 10 μονάδες υψηλότερα από οποιονδήποτε άλλο προορισμό. Γνωστή για τις “χρυσές” αμμουδιές της, τις γραφικές αλιευτικές πόλεις της και τις σπηλιές της, η περιοχή προσελκύει περίπου 4 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο, από οικογένειες έως νεαρά ζευγάρια.

Από όλους τους προορισμούς που εξετάστηκαν, το Algarve παρουσιάζει επίσης το δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό δραστηριοτήτων που θεωρούνται φιλικές προς τα παιδιά, με διάφορα θαλάσσια πάρκα, ζωολογικούς κήπους και εκδρομές με σκάφος για παρατήρηση δελφινιών. Επιπλέον, ο προορισμός διαθέτει ένα εντυπωσιακό νούμερο σε οικογενειακά ξενοδοχεία (275) και συνολικά 2.529 ξενοδοχεία. Η πτήση από το Λονδίνο διαρκεί λιγότερο από 3 ώρες και το κέντρο της πόλης απέχει μόλις 7 χλμ. από το αεροδρόμιο.

Η Ελλάδα και η Ισπανία είναι οι πιο φιλικές προς τις οικογένειες χώρες
Από τις 20 καλύτερες χώρες για διακοπές φιλικές προς την οικογένεια, η Ελλάδα και η Ισπανία διαθέτουν τους περισσότερους προορισμούς. Ο πιο δημοφιλής ισπανικός προορισμός ανακηρύχθηκε η Μαγιόρκα, στην τρίτη θέση συνολικά, με σκορ 62/100. Η Μαγιόρκα διαθέτει 441 ξενοδοχεία φιλικά προς την οικογένεια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024