Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΈρευνα για τα ταξίδια των Ελλήνων τουριστών το 2005 και τις προοπτικές του 2006

Έρευνα για τα ταξίδια των Ελλήνων τουριστών το 2005 και τις προοπτικές του 2006

Καινούργιους προορισμούς, νέες εμπειρίες και άθικτη φύση αναζητά πλέον ο κόσμος σήμερα, όπως ανέφερε στο Travel Daily News, στα πλαίσια έρευναςγια τα ταξίδια των Ελλήνων τουριστών το 2005 και τις […]

Καινούργιους προορισμούς, νέες εμπειρίες και άθικτη φύση αναζητά πλέον ο κόσμος σήμερα, όπως ανέφερε στο Travel Daily News, στα πλαίσια έρευνας<...>για τα ταξίδια των Ελλήνων τουριστών το 2005 και τις μελλοντικές ταξιδιωτικές προοπτικές, ο κ. Σταύρος Μπουζάνης, εκπρόσωπος του Monogram Travel. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, σημείωσε ότι “τα μικρότερα και λιγότερο ανεπτυγμένα τουριστικά νησιά θα αποτελέσουν τον καινούργιο πόλο έλξης τουριστών”, ενώ όσον αφορά στο εξωτερικό σημείωσε ότι “η περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και ιδιαίτερα το Βιετνάμ και η Καμπότζη θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων”.

Από την άλλη, όπως εύστοχα σημείωσε ο κ. Γιώργος Μπαλακάκης από το Balakakis Tours “πρωτεύοντα ρόλο στις επιλογές των Ελλήνων ταξιδιωτών θα παίξει η ασφάλεια που παρέχει ο κάθε προορισμός ως κράτος”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “όσο καλές υποδομές και τιμές και αν υπάρχουν, το 2004 και το 2005 μας δίδαξαν ότι μια τρομοκρατική ενέργεια, ένα ακραίο καιρικό – φυσικό φαινόμενο ή λόγοι υγείας, μπορούν να ισοπεδώσουν τον τουρισμό μιας χώρας”.

Τέλος, όσον αφορά στην τουριστική κίνηση το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο κ. Δημήτρης Ξυδιάς από το Acadimos Travel ανέφερε ότι υπήρξε μεγάλη αύξηση στην ηπειρωτική Ελλάδα (Χαλκιδική, Πελοπόννησος), ενώ για την επερχόμενη περίοδο των Χριστουγέννων, εκτίμησε ότι από την Ελλάδα θα προτιμηθούν οι κλασσικοί χειμερινοί προορισμοί, όπως Πήλιο, Καρπενήσι, και από το εξωτερικό πιθανότατα η κλασσική Βιέννη.

Διαβάστε αναλυτικά τις απόψεις και των υπολοίπων εκπροσώπων τουριστικών γραφείων, που συμμετείχαν στην έρευνα του Travel Daily News, στη στήλη `Αφιέρωμα`.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024