Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈρευνα για τις προτιμήσεις των Κινέζων τουριστών πραγματοποιούν οι Η.Π.Α.
Travel Industry Association

Έρευνα για τις προτιμήσεις των Κινέζων τουριστών πραγματοποιούν οι Η.Π.Α.

Έπειτα από την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων Η.Π.Α. και Κίνας για την είσοδο Κινέζων τουριστών στις Η.Π.Α., η Travel Industry Association (TIA), σε συνεργασία με το Κέντρο Ταξιδίων και Τουρισμού “Alfred P. Sloan” του Πανεπιστημίου Νότιας Καρολίνας και το Τμήμα Ταξιδίων και Τουρισμού του Υπουργείου Εμπορίου των Η.Π.Α., πραγματοποιούν μια από τις μεγαλύτερες έρευνες…

Έπειτα από την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ των Κυβερνήσεων Η.Π.Α. και Κίνας για την είσοδο Κινέζων τουριστών στις Η.Π.Α., η Travel Industry Association (TIA), σε συνεργασία με το Κέντρο Ταξιδίων και Τουρισμού “Alfred P. Sloan” του Πανεπιστημίου<...>Νότιας Καρολίνας και το Τμήμα Ταξιδίων και Τουρισμού του Υπουργείου Εμπορίου των Η.Π.Α., πραγματοποιούν μια από τις μεγαλύτερες έρευνες, με στόχο να εξετάσουν τις προτιμήσεις των Κινέζων τουριστών. Στόχος της έρευνας είναι να καταλάβουν καλύτερα την κινέζικη ταξιδιωτική αγορά μεγάλων αποστάσεων, αλλά και να καταγράψουν τις απόψεις των Κινέζων τόσο για τους αμερικάνικους τουριστικούς προορισμούς, όσο και για τις αμερικάνικες επιχειρήσεις.

“Η Κίνα είναι μια σημαντική ταξιδιωτική αγορά για τις Ηνωμένες Πολιτείες” ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της TIA, κ. Roger Dow. “Γνωρίζουμε ότι οι διευκολύνσεις στις αμερικάνικες βίζες, οι διαδικασίες εισόδου στη χώρα, αλλά και η καλύτερη επικοινωνία με τους αμερικάνους ταξιδιωτικούς πράκτορες είναι θέματα πρωτίστης σημασίας για τους Κινέζους ταξιδιώτες, αλλά απομένουν ακόμη πολλά πράγματα να μάθουμε για τις προτιμήσεις αυτών των ταξιδιωτών” πρόσθεσε.

Περίπου 10.000 Κινέζοι πολίτες, μεταξύ των οποίων και ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων, έλαβαν μέρος στις τρεις φάσεις της συγκεκριμένης έρευνας, τα αποτελέσματα της οποίας θα δημοσιευτούν σε δύο μέρη. Τα στοιχεία από την πρώτη φάση της έρευνας αναμένονται να δημοσιευτούν στο πρώτο μέρος αρχές της τρέχουσας χρονιάς. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν πως 8% των Κινέζων ενήλικων αστών έχουν ταξιδέψει εκτός της ηπειρωτικής χώρας τα τελευταία τρία χρόνια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν αποτελούν μόνο από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Κινέζους ταξιδιώτες μακρινών αποστάσεων, αλλά αποτελούν επίσης τον πιο ονειρικό προορισμό ταξιδίου για τους Κινέζους πολίτες.

Η προσέλκυση Κινέζων τουριστών αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τις Η.Π.Α., αφού οι Κινέζοι ξοδεύουν στις Η.Π.Α. περίπου 6.000 δολάρια σε κάθε ταξίδι – πετυχαίνοντας την υψηλότερη δαπάνη από κάθε άλλη ομάδα διεθνών ταξιδιωτών.

“Η συμφωνία Η.Π.Α. – Κίνας ανοίγει ουσιαστικά μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη αγορά για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία των Η.Π.Α.” όπως ανέφερε ο Υπουργός Εμπορίου των Η.Π.Α., κ. Carlos M. Gutierrez. “Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα θετικά οφέλη για τις Η.Π.Α. και ενισχύει τις σχέσεις μεταξύ των δύο συμβαλλόμενων κρατών, αφού σήμερα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αμερικάνική φιλοξενία και να δουν την διαφορετική πολιτισμική κουλτούρα των Η.Π.Α. περισσότεροι Κινέζοι ταξιδιώτες”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024