Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΕΣΕΕ: Κερδισμένοι όσοι κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά
Οικονομία και τουρισμός

ΕΣΕΕ: Κερδισμένοι όσοι κράτησαν τα καταστήματά τους κλειστά

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.

“Η χθεσινή εμπορική κίνηση στην Αθήνα χαρακτηρίζεται μέτρια, στη Θεσσαλονίκη μάλλον ικανοποιητική και στον Πειραιά απογοητευτική. Κερδισμένοι της Κυριακής, εκτός από τα Μall και τα εκπτωτικά χωριά, είναι και οι αγορές της Λάρισας και της Πάτρας, που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά”. Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης για την κίνηση των καλοκαιρινών εκπτώσεων και της κίνησης της χθεσινής Κυριακής κατά την οποία λειτούργησαν τα μαγαζιά, και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της ΕΣΕΕ που έχουν συγκεντρωθεί, τα οποία θα συγκριθούν και θα ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη 22 Ιουλίου, “φαίνεται να μην ανταποκρίνονται με τα τελευταία δημοσιογραφικά ρεπορτάζ”.
 
Ο ίδιος σχολίασε ότι τον κόσμο τη Κυριακή τον κέρδισαν οι παραλίες και όχι οι εκπτώσεις και ότι κατά γενική ομολογία η κίνηση χθες Κυριακή 20 Ιουλίου και πρώτη των καλοκαιρινών εκπτώσεων στις περισσότερες αγορές ήταν υποτονική.

Όπου υπήρχαν ανοικτά μαγαζιά στην Αθήνα με εξαίρεση το Μοναστηράκι και την Ερμού, μάλλον λειτούργησαν ως “κράχτες” και “τουριστικό ντεκόρ”, αφού λίγοι πελάτες τα επισκέφθηκαν, λιγότεροι αγόρασαν και ελάχιστοι ήταν οι τουρίστες καταναλωτές.

“Εν πάσει περιπτώσει”, συνέχισε ο ίδιος, “τηρήσαμε το νόμο των 7 Κυριακών, ανοίξαμε, μετρήσαμε επισκεψιμότητα και τζίρο και θα αποδείξουμε τα όσα λέμε με τα πραγματικά στοιχεία της ίδιας της αγοράς, χωρίς εικονικές προσεγγίσεις”.

Χθες πορεία πραγματοποίησαν στη οδό Ερμού μέλη της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος) που εναντιώνονται στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Διαμαρτυρίες έγιναν και στη Θεσσαλονίκη, με συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους και πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης, από μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Η ΕΣΕΕ ολοκλήρωσε χθες την έρευνά της για το μέτρο των επτά Κυριακών και τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής. Εντούτοις, σύμφωνα με την ΕΣΕΕ, βάσει των μέχρι σήμερα στοιχείων αποδεικνύεται ότι οι επτά Κυριακές, από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, δεν αύξησαν ούτε τον τζίρο, ούτε τον όγκο πωλήσεων, ούτε την απασχόληση και τους μισθούς στην ελληνική αγορά.

“Υπ’αυτήν την έννοια, η εμμονή στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών φαντάζει περισσότερο ‘ιδεοληψία’ αξιωματούχων με δεμένα χέρια, παρά ‘πολιτική’ που βασίζεται στη γνώση της πραγματικής οικονομίας” όπως αναφέρεται στη σχετική συνοδευτική επιστολή της ΕΣΕΕ με το ερωτηματολόγιο προς τα μέλη της.

Στη φωτογραφία, παλαιότερη κινητοποποίηση στην οδό Ερμού για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023